avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere inregistrare audio sedinta judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere inregistrare audio sedinta judecata

Am facut urmatoarea cerere:
...Solicit, in temeiul dispoziţiilor art. 231 alin (2) C.pr.civ. si art. 163 alin. (8) din Regulamentul aprobat prin hotărîrea Consiliului Superior al Magistraturii 212/8 din 18.06.2009, eliberarea unei copii a procesului-verbal şi a înregistrarii audio a şedinţei de judecată din ziua de 11.11.2014, completul C 2 - LM – FOND, pana cel mai tarziu la termenul dosarului din data de 2.12.2014.
Totodata solicit si grefierului sa stabileasca plata necesara, conform indicatiilor Guvernului Romaniei, care nu va depăşi mărimea cheltuielilor suportate de instanţă pentru eliberarea copiei, pe care ma voi obliga sa o achit la eliberarea copiilor solicitate.
Mentionez ca aceasta inregistrare imi este necesara pentru a aprofunda mai multe explicatii furnizate de catre instanta, pe care nu am avut posibilitatea de a le retine in sala in timpul sedintei de judecata, precum si a verifica daca in încheierea de ședință s-a consemnat in mod corespunzator tot ceea ce s-a discutat în timpul ședinței, avand in vedere amploarea acesteia - fiind audiati 3 martori si aplicat interogatoriu.

Ce ma fac daca instanta imi va respinge cererea???
Cand am depus-o la registratura, a zis functionarul de acolo ca trebuie sa intre in atentia completului... imi pare evident ca completul nicidecum nu va fi de acord sa elibereze inregistrarea... avand in vedere ca vreau sa o folosesc sa probez abuzul in serviciu!
Ce pot face????
~ Conținut șters la cerere ~
Intr-adevar, transcrierea nu vad cum mi-ar putea refuza eliberarea...
Totusi, eu vreau neaparat si inregistrarea audio
Deoarecea urmeaza sa am dubii serioase ca grefierul va fi omis cele mai esentiale lucruri din transcriere...
Cum fac, asadar, sa ma asigur ca obtin inregistrarea audio??
am incercat si eu acesta situatie ...si am exercitat si calea de atac respectiv RECURSUL ...care sa pronuntata si respinge actiunea CA NEFONDATA ???? este vorba de TMB sectia III Civila ...actiune demarat de la Jud sector 6 ...Asa ca nu exista parghi sa obligi pe dl judecator in aceasta privinta ... legile ......
Am primit inregistrarea audio a sedintei!!
In care se observa fara doar si poate ca judecatoarea se cearta cu mine mai ceva ca in piata!
Plus ca rosteste niste aberatii monumentale...

acum ce fac cu ea??
aidu a scris:

acum ce fac cu ea??

Dacă ați cerut-o fără să știți ce să faceți cu ea... asta e. :)
O puteți asculta din când în când... ;)

Dacă totuși vi se pare că nu s-a consemnat în încheierea de ședință de la acel termen tot ceea ce era esențial puteți cere la următorul termen consemnarea celor ce s-au omis.

Despre partea cu cearta... nu prea aveți ce face. Așa cum s-a certat judecătorul cu D-voastră, v-ați certat și D-voastră cu el. Într-o ceartă participă întotdeauna două persoane.

Referitor la „aberațiile monumentale” ale instanței nu aveți ce face decât să vă exercitați calea de atac după ce vi se va comunica hotărârea, iar asupra acestora se va pronunța instanța de control.

Alte discuții în legătură

Abuz grav judecator aidu aidu Va rog foarte mult sa ma ajutati, deoarece situatia mea este disperata! Judecatoarea mi-a masacrat probatoriul. Mi-a cenzurat toate intrebarile pe care urma ... (vezi toată discuția)
Pot chema un procuror in judecata cu obligatia de a face - sa plateasca cheltuielile de judecata inventate? eusaisapte eusaisapte pot chema un procuror in judecata cu obligatia de a face - sa plateasca cheltuielile de judecata inventate? un \"procuror\" a dispus prin ordonanta ... (vezi toată discuția)
Pot ataca o decizie a iccj prin care se refuza stramutarea unui dosar de la curtea de apel ploiesti ispires ispires Am o decizie a ICCJ care respinge cererea de stramutare a unui dosar de la Curtea de Apel Ploiesti. Sunt mai multe decizii potrivnice mie care arata o ... (vezi toată discuția)