Unul dintre asociatii firmei, care este si angajat in firma, doreste sa acceseze un credit ipotecar personal, pentru care i se vor lua in calcul veniturile din dividende. In anii 2016 si 2017 s-au distribuit si platit dividende din profitul anilor 2010-2014. Problema este ca banca ia in considerare doar profitul ultimilor 2 ani, respectiv 2015 si 2016, profit care nu se intentioneaza a se repartiza acum. Banca solicita o Hotarare AGA de repartizare a acestui profit in raport cu partile socale detinute de fiecare asociat, dar nu pot face o astfel de Hotarare, pentru ca vom fi nevoiti sa platim impozit pentru dividende, chiar daca nu se vor achita. Apoi, agenta de la banca a spus ca este suficienta o Hotarare AGA in care se constata profitul obtinut in cei 2 ani si intentia de a se distribui. Nu am multa experienta si nici cunostinte in domeniu, dar nu cred ca este ok. In Hotararea AGA se decid lucruri, nu se constata, am intrebat diverse persoane si nimeni nu a auzit de asa ceva. Mentionez ca banca a primit ultimul bilant si ultima balanta a societatii de unde reiese profitul obtinut si nerepartizat. Ce document pot redacta pentru ca banca sa ia in considerare aceste venituri?