avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Hotarare Aga - Dividende
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Hotarare Aga - Dividende

Unul dintre asociatii firmei, care este si angajat in firma, doreste sa acceseze un credit ipotecar personal, pentru care i se vor lua in calcul veniturile din dividende. In anii 2016 si 2017 s-au distribuit si platit dividende din profitul anilor 2010-2014. Problema este ca banca ia in considerare doar profitul ultimilor 2 ani, respectiv 2015 si 2016, profit care nu se intentioneaza a se repartiza acum. Banca solicita o Hotarare AGA de repartizare a acestui profit in raport cu partile socale detinute de fiecare asociat, dar nu pot face o astfel de Hotarare, pentru ca vom fi nevoiti sa platim impozit pentru dividende, chiar daca nu se vor achita. Apoi, agenta de la banca a spus ca este suficienta o Hotarare AGA in care se constata profitul obtinut in cei 2 ani si intentia de a se distribui. Nu am multa experienta si nici cunostinte in domeniu, dar nu cred ca este ok. In Hotararea AGA se decid lucruri, nu se constata, am intrebat diverse persoane si nimeni nu a auzit de asa ceva. Mentionez ca banca a primit ultimul bilant si ultima balanta a societatii de unde reiese profitul obtinut si nerepartizat. Ce document pot redacta pentru ca banca sa ia in considerare aceste venituri?
Cel mai recent răspuns: anna708 , utilizator 16:27, 22 Septembrie 2017
Raspundeti si dvs pe masura solicitarii!
Intocmiti o hotarare AGA in care:
1. se constata profitul care se poate repartiza pe dividende
2. specificati ca acea suma se va repartiza pe dividende la o data ulterioara,
Poate tine.

Altfel, daca repartizati dividendele , trebuie sa platiti impozitul cel tarziu pe 25. ianuarie.2018 chiar daca nu atit ridicat aceste dividende. Daca le ridicati, impozitul se plateste pana pe data de 25 ale lunii urmatoare.
Asa am si facut, doar ca nu am trimis inca la banca, am zis sa mai intreb inainte sa nu fac ceva gresit si sa trebuiasca apoi sa platesc impozit.

Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere contabila microintreprindere simina_anca simina_anca Pana in 2009 societatea a fost platitoate de impozit microintreprindere, in 2010 platitoare de impozit pe profit, in 2011 din nou microintreprindere. In 2009 ... (vezi toată discuția)
Dividende neridicate dorin6211 dorin6211 Sunt asociat intr-o societate s.rl. cu o participare de 9%. Ceilalti asociati au 24%, 31% respectiv 36 %. La AGA din 2016 in procesul verbal se stipuleaza: ... (vezi toată discuția)
Repartizare profit Cstrut Cstrut Buna, am o nelamurire: am profitul aferent anului 2008 nerepartizat, il pot repartiza in decembrie 2009 si plati impozitul pana in 25.01.2010? multumesc (vezi toată discuția)