Liliana Gradinaru a scris:
1. In primul rand trebuia sa intrebati ce este acolo. Apoi trebuie verificate actele sa vedem daca este mentionata undeva haznaua. Apoi trebuie verificat de cand sunt lucrurile asa cum sunt.
In functie de astea stabiliti caile de urmat.
2. Trebuie vazut ce tip de canalizare este? Catre reteaua publica sau aveti altceva, caci nu inteleg sintagma „camin ecologic”... In functie de asta sunt niste prevederi despre ipoteci legale si altele asemenea, dispozitiile legii difera in functie de tipul de canalizare.
Daca infundati sau deteriorati in vreun fel canalizarea inainte sa stiti cum stau, legal, lucrurile, puteti raspunde civil pentru pagubele produse. Infundarea canalizarii duce la deversarea in casele vecinilor a apei menajere si va dati seama cate pagube puteti face si, in caz ca lucrurile sunt legal acolo, puteti sa fiti si obligat sa platiti.
Pai daca era mentionata haznaua in actele de proprietate mai aveam discutia asta? Sincer nu inteleg intrebarea dvs...
NU EXISTA NIMIC LEGAL, am scris de mai multe ori ca a fost facut, probabil, la mica intelegere si fara ceva in scris. Existenta haznalei de care spuneam a fost "ascunsa" de vecinul care a foloseste, va spuneam ca am gasit o nu demult desi putea sa mi spuna ca doar am discutat cu el de n ori despre subiectul canalizare.
Mi se pare ireal ce mi spuneti dvs, am citit legea, nu ma poate obliga nimeni sa stau cu rahatul alora in curtea mea.
Mai e cineva aici care mi spune ca daca le astup tevile poluez mediul si le provoc vecinilor pagube. serios? Pai pe mine cine ma protejeaza? Am cam 5m cubi de rahat in curte, la vedere, si se pare ca ptr nimeni (ma refer la cei care si au dat cu parerea, avizata sau nu, ma depaseste) asta nu reprezinta incalcare a proprietatii, ca sa nu mai zic punerea in pericol a sanatatii mele.
"camin ecologic" nu este o
sintagma, este un produs. e un camin ecologic, o cutie/cazan din plastic cu intrari si iesiri.
mai explic inca odata: teava mare de canalizare, cea din azbest, este in curtea mea, si duce in strada in canalizarea publica. vecinii de care va zic au tevi trase pe sub pamant care ajung pana la teava principala (cea din curtea mea, deci trec pe sub gard pana in curte la mine; capacele caminelor respective nu erau la vedere ci cam la 30-40 cm sub pamant astfel jncat nu m vazut cand am cumparat; am aflat ulterior si m am apucat de sapat toata curtea si am descoperit 4 astfel de gropi cu capac; sunt pline si semi infundate caci au fost facute prost si teava lor nu intra direct in teava mare, mizeria deversanduse in camin care, fiind facut prost, colecteaza toata mizeria acolo;
cel cu haznaua- era o placa uriasa de beton in fata casei mele (distanta dintre care e de 2-3m) si am spart o sa refac trotuarul si am gasit aceasta hazna de 2x2 si adanca de 2m care e plina caci teava vine de la el pe sub gard)