Buna ziua, multumesc pentru raspuns, dar este singurul de acest fel. Imi puteti spune la ce lege sa ma uit pentru validare la notar? Multumesc anticipat!
mlcmlc
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc frumos pentru raspuns. Apartamentul este pe numele sotiei, dar a fost dobandit in timpul casniciei, prin sustinerea financiara a parintilor ei. Sunt chiar dovezi de plata pe numele parintilor ei. Chiar si dupa 21 de ani de la divort trebuie sa imparta acel bun cu sotul? Nu se prescrie dreptul sotului la apartament dupa atata timp in care nu a revendicat nimic?
Incerc sa mai adresez o intrebare aici, in speranta ca a doua oara voi avea mai multa sansa si cineva chiar va raspunde.
As vrea sa stiu ce prevede legea pentru un caz unde in urma divortului nu s-a efectuat partaj, legat de bunurile - in acazul acesta un apartament - dobandite de unul dintre soti in timpul casniciei. Este vorba de o casnicie cu certificat de casatorie din 16 octombrie 1983 si ponuntarea hotararii definitive&irevocabile de divort din 22 septembrie 1999. Apartamentul este pe numele sotiei oficial, partajul nu a fost efectuat nici pana astazi, as vrea sa stiu daca sotul mai are vreun drept asupra apartamentului ori daca sotia are vreo obligatie fata de el daca vrea sa vanda / inchirieze / etc. apartamentul. si dupa 21 de ani de la divort.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
C.I.-ul imi expira in curand iar domiciliul este intr-un imobil al carui proprietar este parintele meu. Pentru reinnoirea cartii de identitate proprietarul imobilului trebuie sa vina fizic la biroul de evidenta a persoanelor si sa semneze pentru luarea in spatiu. Problema mea: parintele nu se poate deplasa pentru a face asta, asa ca as vrea sa stiu ce solutii juridice am. Se poate face o imputernicire notariala strict pentru a folosi la dobandirea C.I.?
Mentionez ca parintele nu este in afara tarii, pur si simplu nu poate ajunge in orasul de domiciliu pana la expirarea buletinului.
Trebuie sa existe o modalitate juridica, ma gandesc, de a putea face asta si fara prezenta fizica a proprietarului, va rog sa ma ajutati cu o solutie.
Multumesc!