avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate ricab

Activitate ricab

Răspuns la discuția angajare pensionar militar
ricab a scris:

ART .49 DIN HG 257/2011 SPUNE CA SISTEMELE NEINTEGRATE IN SISTEMUL PUBLIC DE PENSII SUNT:SISTEMUL DE SIGURARI SOCIALE AL AVOCATILOR SI SISTEMELE PROPRII DE ASIGURARI SOCIALE ALE CULTELOR RECUNOSCUTE DE LEGE.
CONFORM ACESTUI ARTICOL SE MAI RETINE C.A.S PENSIONARILOR MILITARI?

ART .49 DIN HG 257/2011 SPUNE CA SISTEMELE NEINTEGRATE IN SISTEMUL PUBLIC DE PENSII SUNT:SISTEMUL DE SIGURARI SOCIALE AL AVOCATILOR SI SISTEMELE PROPRII DE ASIGURARI SOCIALE ALE CULTELOR RECUNOSCUTE DE LEGE.
CONFORM ACESTUI ARTICOL SE MAI RETINE C.A.S PENSIONARILOR MILITARI?
MULTUMESC,,DAR NU STIU DACA CEI DIN ARMATA FAC PARTE DIN SISTEMUL PUBLIC DE PENSII??/
Cornel Vasile a scris:

Potrivit art.141 lit.b C.fisc., se exceptează de la plata contribuțiilor de asigurări sociale veniturile din salarii și asimilate salariilor realizate de persoanele fizice asigurate în sisteme proprii de asigurări sociale, precum și de către persoanele care au calitatea de pensionari ai acestor sisteme, care nu au obligația asigurării în sistemul public de pensii, potrivit legii.

Buna ziua,si eu am aceeasi problema cu un angajat cu contract de munca care cere sa nu i se mai retina 10.5%,deoarece este pensionar militar?

angajatul sustine cf.art.141 lit.b din codul fiscal nu trebuie sa-i retinem C.A.S.

pensionar militar in urma legii 223/2015 si reangajat in alt domeniu de activitate plateste contributia C.A.S la locul de munca unde este reangajat cu contract de munca?
se retin toate contributiile sociale?