avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Excepții de la plata contributii asigurări sociale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Excepții de la plata contributii asigurări sociale

Daca sunt pensionar militar, cf. Legii 223/2015, și am funcția de cenzor al unei asociații de proprietari, mi se mai reține contribuția de asigurări sociale din salariul de cenzor? (10,5%) Cf. Codului fiscal, art. 141 lit. b......... nu cred că ar trebui sa mai plătesc ........
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 26 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va incadrati la exceptiile prevazute la art. 141 lit. b) din Codul fiscal.
Daca sunteți amabil, la ce categorie se referă art. 141 lit. b......? Va multumesc frumos pentru amabilitate.
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2017
adivasiu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avocatii, de exemplu.
Buna ziua,si eu am aceeasi problema cu un angajat cu contract de munca care cere sa nu i se mai retina 10.5%,deoarece este pensionar militar?

ricab a scris:

Buna ziua,si eu am aceeasi problema cu un angajat cu contract de munca care cere sa nu i se mai retina 10.5%,deoarece este pensionar militar?

Vi s-a raspuns aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare pensionar militar cristian_sf1962 cristian_sf1962 Sunt pensionar militar in conformitate cu prevederile legii nr 223/2015, cu modificarile si completarile ulterioare. Pensia militara a fost determinata doar ... (vezi toată discuția)
Plata cas rizum rizum Sunt salariat care isi plateste CAS catre fondul public de aparare,dar, totodată mai am un PFA din activități independente. Conform formularului 600 pentru ... (vezi toată discuția)
Se datoreaza contributii de asigurari sociale pentru veniturile din salarii realizate de catre pensionarii militari angajati cu contract de munca? Ionicadaniel Ionicadaniel Pensionari militari platesc contributii de asigurari sociale?Legea nr 227 / 2015 articolul 141 lit. b si Legea nr 223 / 2015 articolul 1 stipuleaza ca nu ... (vezi toată discuția)