Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Blocul in care sunt eu nu face parte formal/legal din asociatie, nu am semnat vreun acord sau cerere si nu a fost depus un act in acest sens la judecatorie.
Este un ansamblu format din 9 blocuri in total; primele 7 sunt in asociatie; celelalte 2 fiind construite mai tarziu, nu s-au alaturat. Toate blocurile folosesc aceleasi utilitati: canalizare, apa curenta, servicii de ridicare a gunoiului si inteleg ca trebuie sa platesc, dar e mai complicat.
Va rog sa-mi confirmati ca si in aceste conditii asociatia ar avea castig de cauza daca se ajunge la vreun proces. Personal nu imi doresc conflicte legale, insa sunt vecini in acest nou bloc care vorbesc de dat in judecata asociatia pentru imputarea acestor sume la intretinere, fiind vorba de sume pe care asociatia le cere retroactiv.
Ma puteti ajuta cu o trimitere catre lege in situatia urmatoare, va rog?
In mai 2014 am cumparat un apartament in bloc nou construit, intr-un complex de blocuri. Blocul in care sunt a fost construit la cativa ani dupa celelalte. Pana in noiembrie 2014 asociatia de proprietari din care fac parte celelalte blocuri nu mi-a solicitat plata intretinerii si nici eu nu am anuntat ca am cumparat. In decembrie 2014 au afisat liste de plata in care apareau si apartamentele din noul bloc si in calcule aparea si intretinerea restanta. In cazul meu, din perioada mai 2014 - noiembrie 2014. Calclul pentru perioada am inteles ca a fost facut pe baza nui extras de carte funciara, din care a reiesit de cand proprietar.
Calculele sunt facute diferentiat, pe cota indiviza sau numar de persoane, cum cere legea.
Imi puteti spune va rog daca este legal sa mi se ceara plata acestor restante? Si care este legea care da acest drept asociatiei?