avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate Iscusinta

Activitate Iscusinta

Răspuns la discuția Calculul cotei indivize
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.E o cladire veche(1938)cu o arhitectura frumoasa la care fiecare apartament are o suprafata,o orientare a camerelor specifica,plus subsolul in care din partea comuna sunt proprietati in acte si schita cadastrala.O seara buna.
Răspuns la discuția Calculul cotei indivize
In contractul de vanzare cumparare vechi din 1994 este inscrisa acea camera de la subsol dar impreuna cu boxa ,sunt in schita, in afata suprafetei utile a apartamentului si sunt adunate suprafetele(camera,boxa,logii,balcoane) pentru suprafata totala.Comitetul executiv a hotarat adunarea la suprafata utila a apartamentului a suprafetei acelei camere de la subsol si a recalculat cota indiviza.O fi bine sau nu?
Răspuns la discuția Calculul cotei indivize
Multumesc mult pentru raspuns.
Răspuns la discuția Calculul cotei indivize
Da,proprietarul detine camera la demisol,(alta decat boxa) este inscrisa in Contractul de vanzare-cumparare si intabulata in cartea funciara.
Un proprietar(de fapt 3) are pe langa apartament o camera la demisol( in afara de boxa)in contractul de cumparare si intabulare,se poate aduna suprafata acestei camere la suprafata utila a apartamentului pentru calculul cotei indivize(HG 1588 art.45-ca spatiu cu alta destinatie).Va multumesc anticipat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru raspunsurile pe care le-am citit despre Asociatia de Proprietari,imi sunt de mare ajutor,dupa ce am absolvit un curs de administrator si am studiat legile, cu ajutorul dv. am capatat incredere in mine si acum sunt o Presedinta de Asociatie chiar retribuita ,care pot raspunde provocarilor.Am incredere ca ma veti ajuta in continuare chiar daca nu va cunosc si nu platesc consultatii.O seara buna.