avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calculul cotei indivize
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calculul cotei indivize

Un proprietar(de fapt 3) are pe langa apartament o camera la demisol( in afara de boxa)in contractul de cumparare si intabulare,se poate aduna suprafata acestei camere la suprafata utila a apartamentului pentru calculul cotei indivize(HG 1588 art.45-ca spatiu cu alta destinatie).Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iscusinta , utilizator 20:13, 4 Octombrie 2017
are pe langa apartament o camera la demisol

Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa comunicati date relevante
Ce intelegeti prin are o camera?
Detine calitatea de proprietar asupra respectivei camere ?
Da,proprietarul detine camera la demisol,(alta decat boxa) este inscrisa in Contractul de vanzare-cumparare si intabulata in cartea funciara.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va uitati in contractul de vanzare-cumparare. Acolo trebuie sa fie prevazuta suprafata utila a apartamentului, adica inclusiv acea camera de la demisol.
Daca in acel doc. de achizitionare a locuintei nu este prevazuta si camera suplimentara, as. prop.poate sa-i adauge la sup. utila existenta, sup. utila a camerei de la demisol - sau eventual, functie de situatie, sa faca demersurile necesare ca acele camere sa le inchirieze celor 3 proprietari (cu aprobarea majoritatii prop.), iar sumele obtinute sa intre in fondul as. prop.
Deci, functie de situatie, as, prop. poate sa interpreteze, iar dvs. sa expuneti topicul mai clar, sa intelegem si noi...
Succes!
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
Adam Grecu, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns.
In contractul de vanzare cumparare vechi din 1994 este inscrisa acea camera de la subsol dar impreuna cu boxa ,sunt in schita, in afata suprafetei utile a apartamentului si sunt adunate suprafetele(camera,boxa,logii,balcoane) pentru suprafata totala.Comitetul executiv a hotarat adunarea la suprafata utila a apartamentului a suprafetei acelei camere de la subsol si a recalculat cota indiviza.O fi bine sau nu?

Alte discuții în legătură

Suprafața utilă DumitruParaschiv DumitruParaschiv La calculul cotelor lunare de întretinere la suprafata utilă se înclud unde este cazul boxele de la subsol s au camerele de serviciu de pe paliere? (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza petricia petricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume, conform legislatiei in vigoare cota parte indiviza reprezinta raportul dintre suprafata utila+ ... (vezi toată discuția)
Suprafața utilă a unui apartament DeliaHiripan DeliaHiripan Bună ziua! Am cumpărat recent un apartament despre care știam că are suprafața utilă de 91 de metri pătrăți, lucru menționat în extrasul CF, dar și ... (vezi toată discuția)