Bună ziua! Tatăl meu a moștenit o casă de la bunica lui. I-a lăsat pe unchiul meu si pe soția lui să locuiască in ea până aveau posibilitatea să își construiască casa lor. Unchiul meu a murit iar soția lui a continuat sa locuiască acolo. Sunt aproape 20 de ani de când locuiește acolo. Nu există nici un contract de închiriere sau vreun acord scris in acest sens. Ea a fost rugata/anunțată sa isi găsească o altă locuință, însă nu a plecat. Ea spune că a investit bani in casa si ca nu va pleca. Care este calea de acțiune legală pentru a putea sa ne luăm casa înapoi? Nu dorim sa creăm un scandal, insa vrem sa beneficiem de proprietatea noastră. Tata dorește să treacă casa pe numele meu și nu știm dacă este mai bine sa facem asta înainte sau după ce rezolvăm această problemă. Mulțumesc!
Buna seara! Tatal meu si-a depus dosarul de pensionare la data de 29. 12. 2016. Pentru ca nu a primit nici o instiintare, in luna mai 2017 s-a prezentat la Casa de pensii din localitate unde i s-a aratat ca i s-a trimis un plic, insa acesta a revenit la oficiul de pensii pentru ca adresa de pe plic era gresita, de altfel era si scris pe plic ca la acel nume de strada nu exista blocul trecut pe plic. Cu alte cuvinte, numele strazii era gresit, insa restul adresei (numar, bloc, scara, ap.) erau cele corecte. Nu stim de unde a aparut aceasta eroare, avand in vedere ca dosarul contine copia cartii de identitate cu adresa de domiciliu a tatalui meu. Acel plic trimis la adresa gresita continea si o decizie cu respingerea pensiei, pentru care tata a facut apoi contestatie, inregistrata in data de 15 mai 2017. Evident ca asteptand un raspuns, au mai trecut vreo 3 luni fara nici un semn. In luna septembrie tata s-a dus din nou la Casa de pensii si a aflat ca a venit decizia cu aprobarea pensiei si a fost trimisa tot la adresa gresita. Momentan asteptam raspuns ca s-a rezolvat situatia si ca tata isi va primi banii cuveniti, insa cred ca raspunsul nu va veni prea curand. Au trecut 10 luni de zile de la depunerea dosarului si nu stim pe ce cale sa actionam mai departe pentru a beneficia de un drept si pentru a sesiza aceasta problema.