avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Problema plata pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Problema plata pensie

Buna seara! Tatal meu si-a depus dosarul de pensionare la data de 29. 12. 2016. Pentru ca nu a primit nici o instiintare, in luna mai 2017 s-a prezentat la Casa de pensii din localitate unde i s-a aratat ca i s-a trimis un plic, insa acesta a revenit la oficiul de pensii pentru ca adresa de pe plic era gresita, de altfel era si scris pe plic ca la acel nume de strada nu exista blocul trecut pe plic. Cu alte cuvinte, numele strazii era gresit, insa restul adresei (numar, bloc, scara, ap.) erau cele corecte. Nu stim de unde a aparut aceasta eroare, avand in vedere ca dosarul contine copia cartii de identitate cu adresa de domiciliu a tatalui meu. Acel plic trimis la adresa gresita continea si o decizie cu respingerea pensiei, pentru care tata a facut apoi contestatie, inregistrata in data de 15 mai 2017. Evident ca asteptand un raspuns, au mai trecut vreo 3 luni fara nici un semn. In luna septembrie tata s-a dus din nou la Casa de pensii si a aflat ca a venit decizia cu aprobarea pensiei si a fost trimisa tot la adresa gresita. Momentan asteptam raspuns ca s-a rezolvat situatia si ca tata isi va primi banii cuveniti, insa cred ca raspunsul nu va veni prea curand. Au trecut 10 luni de zile de la depunerea dosarului si nu stim pe ce cale sa actionam mai departe pentru a beneficia de un drept si pentru a sesiza aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: Andreea Opre , utilizator 15:55, 2 Octombrie 2017
Puteti sesiza :
CNPP - Casa Națională de Pensii Publice
[ link extern ]

si/sau

Ministerul Muncii și Justiției Sociale
[ link extern ]
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul legal de raspuns pt. o cerere depusa la casa nationala de pensii. dumitrudd dumitrudd Am depus o cerere(sesizare) la Casa Nationala de Pensii in data de 13.03.2013 pe adresa lor de mail.Este adevarat ca daca nu primesc nici un raspuns in termen ... (vezi toată discuția)
Pensie europeana LorandKalman LorandKalman Buna Ziua. Scriu in numele tatalui meu. S-a pensionat de 18 luni, cu 36 de ani lucrati in Romnia si 11 in Spania. Dosarul depus la casele de pensii din Spania ... (vezi toată discuția)
Cerere de pensionare disparuta in neant! buna ziua! sotul mamei mele este italian. mentionez ca s-au casatorit ... PaulAilenei PaulAilenei Buna ziua! Sotul mamei mele este italian. Mentionez ca s-au casatorit in Romania si el are un certificat de inregistrare(drept de rezidenta) eliberat de ... (vezi toată discuția)