avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Termenul legal de raspuns pt. o cerere depusa la Casa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Termenul legal de raspuns pt. o cerere depusa la Casa Nationala de Pensii.

Am depus o cerere(sesizare) la Casa Nationala de Pensii in data de 13.03.2013 pe adresa lor de mail.Este adevarat ca daca nu primesc nici un raspuns in termen de 30 de zile, cf. legii aceasta cerere se considera aprobata?Eventual va rog detalii.
Cel mai recent răspuns: dumitrudd , utilizator 14:21, 27 Aprilie 2013
In nici un caz ,nu veti considera cererea aprobata. Veti primi un raspuns dar care va dura ceva mai mult avand in vedere volumul de dosare. Puteti face o revenire la cerere.
1.Nu stiu ce inseamna mai exact "revenire la cerere".Sa trimit aceiasi cerere inca o data?
2.Fara sa incerc sa fiu malitios , daca nu mi-au raspuns la cerere de ce mi-ar raspunde la revenire la cerere?

Referitor la volumul mare de lucru : eu a trebuit sa depun o cerere sa-mi trimita pensia la adresa de pe buletin si de pe Decizia de pensie ! In stilul acesta normal ca au multe cereri de solutionat! ( i-mi trimiteau pensia la alta adresa )
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. A reveni la cerere inseamna a un alt e-mail in care sa spuneti: "Revin la cererea mea pe e-mail din data... cu privire la... si va rog sa-mi raspundeti cat mai repede deoarece s-a depasit termenul legal si am nevoie urgent de raspunsul dvs.".

2. Eventual puteti sa redati din nou continutul cererii.
Orice cerere - initiala sau de revenire - adresata unei institutii publice , indiferent de volumul de activitate al acesteia, are ca termen de raspuns 30 de zile care poate fi prelungit pana la 45 de zile .. vedeti OG nr.27/2002.
Se implinesc maine (sambata ) 45 de zile de cand am depus o sesizare la Casa Nationala de Pensii si nu am primit nici un raspuns. Am sunat sa ma interesez de situatie si mi sa raspuns sa astept in continuare fara sa primesc un termen sau sa fac " ce cred de cuviinta " . Ce pot sa fac?

Alte discuții în legătură

Interpretare a legii procesomanul procesomanul Buna ziua, Am trimis la Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) o cerere pentru a mi se furniza niste date din dosarul meu personal de pensie. Greseala mea a ... (vezi toată discuția)
Am castigat in instanta recalcularea pensiei. am depus la casa ... eliza100 eliza100 Am castigat in instanta recalcularea pensiei. Am depus la Casa De Pensii sentinta legalizata in data de 7 iulie 2021, dar aceasta nu mi-a raspuns pana in ... (vezi toată discuția)
Cu ce casa de pensii se judeca pentru refacerea unei decizii de pensionare GaryMoore GaryMoore Buna seara, Daca o persoana a fost integrata gresit in grupa a II-a de munca, avand dovezi ca apartine grupei I si a contestat in termen decizia Casei de ... (vezi toată discuția)