avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... interpretare a legii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

interpretare a legii

Buna ziua,
Am trimis la Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) o cerere pentru a mi se furniza niste date din dosarul meu personal de pensie. Greseala mea a fost ca am gasit pe cite-ul lor, o cerere tip care se formula pe leg. 544/2001, completand aceasta cerere. CNPP mi-a raspuns ca nu poate sa-mi furnizeze informatiile cerute in baza acestei legi ci orice cerere, reclamatie, sesizare, se face in baza OG 27/2002.

Studiind acest Ordin am vazut la art. 6^1 urmatorul enunt :
“ART. 6^1
Petitiile gresit indreptate vor fi trimise in termen de 5 zile de la inregistrare de catre compartimentul prevazut la art. 6 alin. (1) autoritatilor sau institutiilor publice care au ca atributii rezolvarea problemelor sesizate, urmand ca petitionarul sa fie instiintat despre aceasta.”

Pe de alta parte in art. 2 tot al acestei Ordonante specifica :
“ART. 2
In sensul prezentei ordonante, prin petitie se intelege cererea, reclamatia, sesizarea sau propunerea formulata in …”
Am asteptat peste 45 de zile considerand ca demersul meu este pana la urma o cerere care vizeaza niste date ale mele personale, sperand ca in baza aricolului 6^1 din OG 27/2002 ma vor anunta ca cererea mea va fi trimisa spre compartimentul celor care se ocupa cu doleantele mele din cerere.
Oare trebuie sa fac alta cerere pe o simpla foaie cu doleantele respective ?
Va multumesc pentru solicitudine.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:02, 25 Martie 2016
Art.6^1 din OG 27/2002 nu era aplicabil situatiei dvs.

Daca v-au dat raspulns la prima cerere, reveniti cu o noua solicitare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen legal de raspuns DarkSoul DarkSoul Buna ziua, In luna februarie am depus un dosar pentru a beneficia de pamant in folosinta gratuita in baza legii 15/2003 si inca nu am primit raspuns. Care ... (vezi toată discuția)
Forma actualizata a og nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor geo-vem geo-vem Rog să mă ajutati cu o forma actualizata a og 27/2002(privind petitiile)sioug 27/2003 privind acordul tacit, sau alte acte normative ce modifica sau ... (vezi toată discuția)
Aceeasi cerere depusa de doua ori pe saptamana m.geta m.geta Buna ziua Va rog sa-mi exprimati un punct de vedere asupra acestei situatii Sunt functionar public in cadrul unei institutii si responsabil cu legea 544. In ... (vezi toată discuția)