Buna Ziua.
Scriu in numele tatalui meu. S-a pensionat de 18 luni, cu 36 de ani lucrati in Romnia si 11 in Spania. Dosarul depus la casele de pensii din Spania pentru ca aici este domiciliul definitiv. Dosarul a fost trimis de ei in romania si asteptam decizia dar au trcut foarte multe luni si nu primim raspuns. Am sunat si sunam des peste tot dar nu reusim sa aflam nimic de ce dureaza asa mult si ce se poate face.
Intrebarea mea este daca imi puteti da un sfat de cum ar trebuii sa procedam?
Daca cunoasteti cazuri similare? Va multumim
Calculul pensiei dureaza mai mult timp (4-5 luni intre depunere acte si emitere decizie de pensionare, dar pensia se plateste retroactiv ) din cauza volumului mare de munca si a personalului insuficient (cel putin asa motiveaza casele de pensii intarzierile).
Puteti reveni cu o adresa, cu confirmare de primire, in care solicitati urgentarea emiterii deciziei de pensionare, deoarece termenul de 45 de zile pentru emitere decizie, prevazut de art.106 al.(1) din Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010 a fost depasit.
In adresa invocati dreptul dvs. legal de a sesiza instanta de judecata pentru nerespectarea termenului prevazut de lege si de a solicita daune morale de la persoana responsabila (nu de la institutie).
Interventia trebuie sa contina: numele si prenumele, nr. de inregistrare, casa teritoriala (locala) de pensii de care apartineti si, desigur, solicitarea dvs.
dar atentie, atata timp cat ati depus solicitarea la casa de pensii din spania, doar ei sunt in masura sa intervina la casa teritoriala de pensii, deoarece ei au transmis documentele aferente dosarului de pensie in vederea stabilirii pensiei nationale.
Decizie pensie
terezakarl
Buna ziua.
Am depus dosarul pe 7iunie cu toate actele mai putin una.
Hartia asta de la ITM am depus-o pe 17iulie.
Aproximativ cam la ce data ar fi posibil ... (vezi toată discuția)