avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecut in rezerva cu drept de pensie de 5 luni, dar ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecut in rezerva cu drept de pensie de 5 luni, dar fara decizie si fara pensie

Am fost militar, am solicitat in conditiile legii trecerea in rezerva cu drept de pensie, solicitarea fiind avizata favorabil incepand cu data de 01.10.2011. Dosarul de pensionare a fost remis casei sectoriale de pensii a MApN in data de 16.11.2011.
Pana la aceasta data nu am primit decizia de pensionare si implicit nici pensia. Chiar nu am posibilitatea sa initiez procese, insa daca va trebui o voi face, intrucat consider ca e anormala toata aceasta situatie.
Care este termenul legal pentru rezolvarea procedurilor in vederea emiterii deciziei si a primirii pensiei? Ar trebui sa mai fac eu altceva?

cu respect,
GB/BUZAU
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 09:56, 16 Martie 2012
Eu am depus dosarul pe 17 ianuarie si-am primit decizia in august. Este adevarat ca pe decizie scrie ca ca este eliberata la 10 august dar ca intru in plata la data de 17 ianuarie si-n august am primit pensia pentru perioada scursa de la 17 ianuarie pana in august.
Nu exista un termen legal de obicei se rezolva in 4-6 luni datorita numarului mare de cereri. Puteti face o cerere pentru urgentarea solutionarii dosarului la casa de pensii indicand numarul de inregistrare , numele si CNP -ul,.
~ Conținut șters la cerere ~
cazacuioana a scris:

Nu exista un termen legal

Iata ce prevede Legea 263/2010
Art. 106. -(1) Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisa de casa teritoriala de pensii, respectiv de casa de pensii sectoriala, in termen de 45 de zile de la data inregistrarii cererii.
(2) Decizia prevazuta la alin. (1) cuprinde temeiurile de fapt si de drept in baza carora se admite sau se respinge cererea de pensionare.

Problema e ca niciodata nu s-a respectat acest termen din cauza (vezi doamne) numarului mare de cereri...
Inaintati Casei Sectoriale de Pensii a MApN o plangere prealabila pentru nerespectarea dispozitiilor Art. 106. - (1) din Legea nr. 263/2010. Oportun ar fi sa adresati ministrului apararii nationale o petitie prin care sa solicitati emiterea deciziei de pensionare in regim de urgenta. O puteti face si la adresa de e-mail secretariat_general@mapn.ro

Alte discuții în legătură

Doresc un raspuns concret dodorel62 dodorel62 Daca dupa ce ai depus dosarul pentru somaj si dupa doi ani de luat somajul ai facut si dosarul de pensie si acesta este corect intocmit si indeplineste toate ... (vezi toată discuția)
Durata analiza dosar pensionare Elena-Luminita Elena-Luminita Va rog sa-mi spuneti daca in legea pensiilor se mentioneaza durata maxima pentru analiza si emiterea deciziei de pensionare . Cand am depus dosarul mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Doar o informatie despre pensii FlorescuCatalin FlorescuCatalin Bunaziua! Unchiul meu a activat in politie o perioada de aproximativ 26 de ani si a depus un dosar de pensie care a fost aprobat de casa de pensii. Au trecut ... (vezi toată discuția)