Am rezolvat pe cale amiabilă. Se pare ca au pus presiune deoarece aveau nevoie de mine, lucru care ma flateaza....Chiar era rea vointa. Dar totusi, legea nu s-a gandit la toate aspectele, adică în cazul meu chiar nu aveam nevoie de protecție....Multumesc inca odata pentru suport! Eu mai am o intrebare în legătură cu luna tatălui....soțul meu nu își ia. E obligat să își ia?
Astăzi trebuie să mă sune ca era intr-o sedinta colega care se ocupă. Va țin la curent si multumesc pentru suportul acordat!
Eu am inteles, dar nu am stiut de ce ati menționat de CFP? Nici în instanta nu aș putea castiga salariile? Mai am o intrebare legata de cum se face concediere după perioada de plata a stimulentului, în sensul că dacă eu accept o altă funcție care este disponibilă? Cum ma pot concedia atunci daca noua funcție e disponibilă la finele perioadei de stimulent?
Ok. Dar in acest caz din 01.12 vechiul angajator ma poate concedia si sa imi dea salariile compensatorii? Atunci nu vad rostul CFP-ului...
Să inteleg ca ar mai exista si varianta ca la 01.11 să imi iau CFP o luna la vechiul angajator, să mă angajez cu 01.11 în altă parte să primesc stimulentul si atunci la 01.12 vechiul angajator să imi faca concediere si plata salariilor compensatorii? Totusi nu sunt tot în perioada plății stimulentului? Nu prea inteleg?!
Atunci situația e simpla. O sa-i contactez si o sa le spun ca daca ma întorc în 04.11 cu o zi mai tarziu pierd stimulentul si ei imi dau salariile. Chiar e vorba de rea vointa...ca nu ii încurcă pe ei daca e 03.11 sau 04.11 ca oricum imi dau salariile. Oricum sunt mai consistente salariile decat stimulentul...Atunci pot proceda la încetarea contractului cu acordul părților și plata salariilor, cum de altfel au făcut și cu toți colegii mei( asa cum am spus, stiu sigur ca nimeni nu a fost concediat).Asa pot primi și stimulentul ca doar nu mi-l dau ei...
Deci in situatia in care nu as mai primi stimulent, atunci pot sa primesc salariile,adică mi-ar putea face concedierea? Sau si atunci pot gasi alte motive, cum ar fi ca imi ofera aceeași funcție dar la altă agenție în același oras/ alte funcții asemănătoare celei deținute sau alte motive legale?
Pai as avea venituri ca m-am gandit sa lucrez altundeva de la data cand ar trebui să primesc stimulentului, dar să rămână contractul suspendat la vechiul angajator si sa imi fac cerere de reluare a activității dupa terminarea plății stimulentului, caz in care vechii angajatori declara ca mi-ar da salariile...nu prea se poate, nu?
Acum mi-a venit altă idee. Dacă eu aș sta in ccc încă o luna, cât am dreptul pentru ca o luna e luna tatălui, atunci nemaiprimind stimulent, pot sa primesc salariile,adică mi-ar putea face concedierea? Sau si atunci pot gasi alte motive, cum ar fi ca imi ofera aceeași funcție dar la altă agenție în același oras/ alte funcții asemănătoare celei deținute sau alte motive legale?
Am inteles. Dar dacă postul mi s-a desființat și eu nu accept altceva? E clar ca e vorba de o concediere. Din cate am citit atâta timp cât angajatorul a putut să imi desființeze postul, ar putea să mă concediere dacă are motive solide( reorganizare etc). Se pare ca în cazul meu legea mi-a oferit atâta protecție încât pierd salariile compensatorii....Aș putea să imi las concediul suspendat la ei pe plata stimulentului si sa ma angajez altundeva pentru a-l primi? Legal, chiar nu se poate face nimic? Nu pot castiga in instanta?Decât la mica înțelegere? Eu nu inteleg de ce atâta timp cât legea nu ma obliga sa ma întorc la același angajator, atunci când ma întorc din ccc de ce nu pot sa am aceleași drepturi ca cele dinainte de a rămâne însărcinată, atâta timp cât legea imi permite să revin când vreau?