1. Nu sunteti obligata sa reveniti la acelasi loc de munca dupa terminarea CCC. In acest sens, puteti inceta activitatea la vechiul angajator si sa incepeti alta la un alt angajator.
2. Pentru a beneficia de stimulent de insertie până la vârsta de 3 ani a copilului, trebuie ca data incetarii vechiului c.i.m. = data inceperii activitatii la noul loc de munca.
3. Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
Ok. Dar cum să fac să obțin și salariile compensatorii? Ei susțin că dacă mai stau si pe perioada stimulentului atunci primesc, acum nu. Eu mi-am depus cerere de reluare a activității și mi se părea normal să mi se ofere funcțiile pe care le au sau salariile compensatorii. Eu pot sa ma angajez altundeva ptr a primi stimulentul cu dată care trebuie, urmând să rezolvăm ulterior situația la vechiul job, adică până imi fac ei încetarea contractului?
Postati conditiile de acordare a salariilor compensatorii .
Conform contractului colectiv de muncă,,în cazul în care contractul individual de munca se desface în baza art 65 și 66 din codul muncii, pentru motive care nu țin de persoana salariatului ca urmare a dificultăților economice,a transformărilor tehnologice sau a reorganizării activității " se acordă salarii compensatorii. În momentul închiderii unității am semnat un act adițional în care mi se comunica:
-ca postul ocupat mi se desființează cu dată de 17.07.2015
- faptul ca am adus la cunoștință angajatorului ca sunt însărcinată
- conform legii 53/2003 Codul muncii nu se poate desface contractul de muncă pe motivul desființării postului ocupat
- începând cu data de 18.07 si până la încetarea clauzelor care împiedică desfacerea contractului de muncă imi desfășor activitatea la altă agenție.
Ideea este ca eu nu stiu pe ce funcție mi-am desfășurat activitatea, deoarece eu altceva nu am semnat, iar la agenția unde am lucrat funcția mea era ocupată, care conform organigramei este doar una. Legal chiar nu pot face nimic pentru a beneficia și de salarii? Ei se leagă de faptul că nu ma pot concediat pe perioada plății stimulentului, deși eu inteleg din lege ca și încă șase luni după plata stimulentului...În situația în care legal nu se poate face nimic, aș putea să imi las contractul suspendat la ei pe perioada plății stimulentului, urmând să ma angajez în acest timp altundeva ptr a primi stimulentului? Eu am impresia deja ca cineva are ceva personal cu mine si ca este rea vointa deoarece sunt colege care în situația mea, de întoarcere din concediu îngrijire copil, au plecat si au primit și cele 6 salarii, chiar dacă se aflau în plata stimulentului. Deasemenea, stiu sigur ca de-a lungul anilor în urma închiderii unităților toți colegii mei au plecat cu demisie sau încetare cu acordul partilor(în niciun caz concediere), semănând un acord în care se specifica ca primesc salariile compensatorii fără să mai aibă vreo pretenție. Eu am inteles ca ei au nevoie de mine pe un alt post deoarece o colega si-a dat demisia din agenția în care lucram. Lucrurile cred ca erau mai simple dacă nu aveau nevoie de mine
Eu nu inteleg cum au putut desființa postul dar nu ma pot concedia? Nu vreau sa fiu ,,folosită" în sensul că înainte de a declara ca sunt însărcinată, deși erau locuri libere la alte agenții, erau bucuroși să mă dea afară și să imi dea salariile