avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate Lucifer123

Activitate Lucifer123

Buna ziua tuturor.
M-am tot interesat despre afacerile pe Shopify in model Dropshipping de pe Aliexpress spre restul lumii. Inainte sa incep, as avea cateva intrebari. Sper sa ma puteti ajuta.
Banuiesc ca pentru a face asta, imi trebuie si ceva firma. Sau as putea sa fac asta fara firma si sa platesc taxele si impozitele ca persoana fizica?
In caz ca trebuie firma, pot deschide un PFA sau o Intreprindere Individuala fara calificare? Sincer nici nu stiu ce calificare imi trebuie pentru dropshipping. Nici codul caen pentru asta nu-l stiu.
In legatura cu firma, ma gandeam ca e ca atunci cand castigi la pariuri online, iti vine scrisoare de la anaf acasa pentru a plati taxele pe castigul ala. N-ar fi la fel si aici? Adica, facand dropshipping de pe aliexpress, nu stiu cum as putea trimite eu bon sau factura celor care au cumparat de la mine de pe site, sau sa am ceva la mana de la furnizorul ala ca eu am parteneriat cu el, ca iau marfa de la el etc.
In caz contrar, care sunt consecintele daca ii prind anaful?
Dar sunt zeci de mii de persoane fizice care fac drop shipping in modelul asta fara o firma propriu zisa . Ei cum fac?
Salut! Eu am 17 ani si vreau sa ma apuc sa fac drop shipping de pe amazon sau alliexpress pe ebay, adica listez pe ebay un produs de pe amazon sau alliexpress si il vand un pic mai scump , intrebarea mea e daca trebuie sa platesc taxe pentru profitul pe care il fac ? Imi trebuie ceva acte etc. ?