avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Drop shipping, impozit , taxe etc. 2017. Există ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Drop shipping, impozit , taxe etc. 2017. Există riscuri dacă nu nu îmi desfășor activitatea într-o formă organizată?

Salut! Eu am 17 ani si vreau sa ma apuc sa fac drop shipping de pe amazon sau alliexpress pe ebay, adica listez pe ebay un produs de pe amazon sau alliexpress si il vand un pic mai scump , intrebarea mea e daca trebuie sa platesc taxe pentru profitul pe care il fac ? Imi trebuie ceva acte etc. ?
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: victoras98 , utilizator 20:09, 17 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, trebuie sa aveti o forma de desfasurare a acestei activitati, dar pana aveti 18 ani nu vad cum. Societate nu puteti si nici PFA/II, eventual in cadrul unei întreprinderi familiale daca nu aveti calitatea de reprezentant :

OUG 44 / 2008:

Art. 8. - (1) Pot desfăşura activităţi economice în una dintre formele prevăzute la art. 4 persoanele fizice care:
a) au capacitate deplină de exerciţiu, cu excepţia membrilor întreprinderii familiale ce nu au calitatea de reprezentant, care trebuie să aibă vârsta de cel puţin 16 ani;

Dar sunt zeci de mii de persoane fizice care fac drop shipping in modelul asta fara o firma propriu zisa . Ei cum fac?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lucifer123 a scris:

Dar sunt zeci de mii de persoane fizice care fac drop shipping in modelul asta fara o firma propriu zisa . Ei cum fac?

Se bazează pe faptul ca nu se verifica probabil.
In caz contrar, care sunt consecintele daca ii prind anaful?
Calcularea impozitelor si accesorilor (dobanzi, penalitate nedeclarare) aferente veniturilor nedeclarate, si cf Cod Proc Fiscala:

ART. 132 Sesizarea organelor de urmărire penală

(1) Organul de inspecție fiscală are obligația de a sesiza organele judiciare competente în legătură cu constatările efectuate cu ocazia inspecției fiscale și care ar putea întruni elemente constitutive ale unei infracțiuni, în condițiile prevăzute de legea penală.

In presa au fost mediatizate cazuri de condamnare pt evaziune fiscala de cateva sute de lei la veniturile din inchirieri.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil

Alte discuții în legătură

Responsabilitatile postasului trascka trascka Buna seara, tocmai am aflat ca ieri am primit o carte pe care o comandasem dupa ebay, dar postasul mi-a lasat cartea in scara blocului, langa cutiile ... (vezi toată discuția)
Cont bancar pfa anamariamorogan anamariamorogan Buna, De curand am devenit PFA. Va rog sa imi spuneti daca prin lege sunt obligata sa am un cont bancar pe persoana fizica sau juridica. Ma gandesc ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Ministerul justitiei: stampila pe firma nu este obligatoriu! Stefan021 Stefan021 Buna ziua Trebuie sa va spun ca nu sunt roman si voi incerca sa scriu corect in limba romana in acest \"post\". In Romania nu exista o legea care ma ... (vezi toată discuția)