avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate razvaio

Activitate razvaio

Răspuns la discuția Se considera accident de munca ?
Multumesc mult pentru aceste imformatii !!!!
Răspuns la discuția Se considera accident de munca ?
POPA GHEORGHE a scris:

In mesajul meu anterior am mentionat in clar cand poate fi considerat AM un eveniment produs pe terenul de fotbal/ in vestiare, etc. daca acestea sunt pe teritoriul firmei/ sunt administrate de firma/firma promoveaza activitatea in timpul programului.
Orice incident pe terenul de fotbal se considera AM daca jucatorii/ antrenorii, maseurii, etc. sunt angajati cu CIM si desfasoara o activitate organizata de un club/ asociatie, etc.
Daca organizati dvs., in particular/ fara a inregistra o asociatie cu scopul de a practica fotbalul, o actiune/ competitie de acest gen in afara orelor de program, cu participarea benevola a persoanelor, fara sponsorizare din partea firmei, nu se poate aduce in discutie ca orice eveniment produs pe teren/ in vestiar, etc. sa fie inregistrat ca AM. Exista riscul ca dvs. ca si organizator de competitie (asa mentionati) sa fiti adus in fata instantei de judecata, daca un competitor a suferit un accident pe teren/ vestiar. etc. sa vi se ceara daune morale pentru motivul ca organizarea a fost defectuoasa - teren prost, lipsa medic in timpul competitiei, echipament de joc incomplet, etc.

Răspuns la discuția Se considera accident de munca ?
M-ar ajuta mult domnule Popa Gheorghe avand in vedere ca specificati ca sunteti specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in munca daca in conditiile acestea:
orice incident pe terenul de fotbal se considera accident de munca:

campionat organizat din propia initiativa, fara implicarea societatii in organizare
desfasurarea campionatului in afara orelor de program
locul desfasurarii campionatului pe terenuri private inchiriate din resurse propii ( din banii participantilor )
sustinerea morala a companiei promovarea acestui turneu in societate.

Orice incident pe terenul de fotbal se considera accident de munca.
Răspuns la discuția Se considera accident de munca ?
Multumesc mult pentru raspunsuri. Mentionez ca aceste activitati sportive se desfasoara pe terenuri private sunt inchiriate de catre angajati fara nici o implicare a societatii.
Răspuns la discuția Se considera accident de munca ?
Multumesc mult !!! Aceasta problema s-a ridicat pentru faptul ca in incinta societatii eu am promovat aceasta activitate iar cei responsabili cu protectia muncii mi- au transmis ca orice promovare se asociaza cu implicarea companiei in consecinta orice accidentare va fi considerata accident de munca.
In cadrul companiei in care imi desfasor activitatea profesionala am organizat din propia initiativa un turneu de fotbal intre angajatii societatii , Turneul se desfasoara in timpul liber al angajatilor din resurse financiare propii fara nici-o implicare directa a societatii. In acelasi timp am avut sustinerea morala a conducerii companiei si am putut sa afisez in interiorul acesteia rezultatele si date privind desfasurarea competitiei. Intamplator au existat si incidente intinderi musculare, intinderi de ligamente s.a si mi s-a recomandat sa opresc organizarea acestui turneu pentru ca astfel de incidente se pot considera accidente de munca. Este adevarat ? Eu nu am gasit nimic care sa dovedeasca asta pana acum !!!! Va rog sa ma ajutati !!!!