Da, asta vreau. Eu initial nu am vrut sa ii fac rau fostului partener, dar dupa cate mi-a facut el, inclusiv vizavi de copil, chiar vreau sa obtin custodie unica. Ce ma intereseaza este si experienta dar si onorariul, mai ales ca timpul este scurt, dat fiind faptul ca am solicitat custodie comuna initial si am inteles ca poate fi rectificata cererea initiala pana inainte de prima infatisare, de asta am scris urgent.
Buna ziua!
Vreau sa intru in contact cu un avocat cu care sa colaborez pentru reprezentare pe urmatoarea speta:
Obtinerea exercitarii autoritatii parintesti unice, stabilirea pensiei de intretinere si stabilirea domiciliului la mine pentru fiica minora de 2 ani si 8 luni.
De ce spun custodie exclusiva? Pentru ca am dovezi solide pentru faptul ca, la momentul despartirii, tatal avea in garsoniera inchiriata impreuna canabis si improvizase si o mica sera in care cultiva 5 plante de cannabis, inclusiv martori care l-au vazut in repetate randuri consumand astfel de substante si alcool in cantitati foarte mari neglijand copilul, fiing agresiv cu mine de fata cu el (in 2 cazuri a intervenit si politia) si folosind limbaj foarte obscen, in prezenta copilului. De asemenea, in perioada cat eram gravida cu copilul, a corupt si intretinut relatii sexuale cu o minora de 15 ani, in repetate randuri, a incercat sa corupa si alte minore (13-16 ani) si am si 2 martori in acest sens, chiar si actuala partenera este tot minora, deci se poate vedea un tipar, faptul ca prefera fetele minore, motiv pentru care imi este teama sa las fetita singura cu el.
De asemenea, in perioada de 13 luni de la separare, el nu s-a implicat in intretinerea copilului, ba mai mult, a ingradit accesul acestuia la alocatia de stat - ma condtiona sa ii dau copilul pentru a imi da alocatia, nu a dorit sa schimbam titularul, apoi am solicitat sistarea alocatiei la DGASPC, urmand sa o solicit eu din nou cand am o hotarare judecatoreasca, i-a ingradit accesul la terapia cognitiv comportamentala copilului cu tulburari de dezvotare (diagnostic ADHD si intarziere de limbaj - copilul nu vorbeste), prin netransmiterea acordului si documentelor necesare intrarii in programul de interventie in care fusese selectat. Nu a contribuit corespunzator la cheltuielile de crestere si intretinere ale copilului (o singura data mi-a dat 200 de lei, i-a cumparat o data o pereche de ghete si mi-a adus cateva dulciuri si cateva scutece care i-au ramas dupa ce a fost fetita la el, in perioada de 13 luni).
Am incercat, inca de anul trecut, sa il conving sa semnam un acord notarial in care sa stabilim pensia de intretinere, programul de vizita, domiciliul si toate aspectele ce tin de cresterea si educarea copilului, dar a tot taraganat, apoi mi-a solicitat test de paternitate, inainte de a semna orice acord, desi copilul este recunoscut ca fiind al lui.
Deja am inaintat cererea de chemare in judecata, din pacate va trebui modificata in timp util pentru solicitarea autoritatii parintesti unice, precum si depuse doveziile si informatiile de contact ale martorilor.
Va rog sa ma contacteze urgent doar avocatii care considera ca ma pot ajuta in obtinerea custodiei unice in cazul prezentat.
Multumesc!
Mulțumesc mult pentru răspuns!
Astăzi voi pleca împreună cu copilul, ce ma îngrijorează este faptul ca ma voi muta la părinții mei și el știe unde locuiesc ei. Îl consider un individ periculos și, cu siguranță dacă depun mărturie astfel încât fosta soție sa obțină custodie exclusiva, va considera ca eu sunt vinovata. Pentru ca acest tip de om doar se victimizează și vede în ceilalți doar vinovați.
De divorț nu este cazul, din fericire, pentru ca am amânat căsătoria cu pandemia, totuși am mai încercat sa plec și a refuzat sa ma lase sa îmi iau lucrurile. De asemenea, în cazul acesta pot face ceva, dacă refuza sa ma lase sa iau lucrurile pe care eu le-am cumpărat sau lucrurile personale ale mele și ale copilului? Cu alta ocazie a avut și tupeul sa îmi spună ca eu am sa ii plătesc lui chirie pentru cât am stat în casa lui (care este casa părinților lui, de fapt).
Mulțumesc!
Bună dimineața!
Am și eu o întrebare 2 în 1:
Prima legata de abuzul psihologic în relația cu partenerul. Când nu ne înțelegem sau când nu ii convine lui ce spun, începe sa facă tot felul de lucruri neplăcute: sa ma jignească, sa fumeze în casa, cu toate ușile deschise și sa se plimbe prin toată casa cu țigara deși este în casa un copil de 2 ani, sa deconecteze antena sa nu mai poată avea acces copilul la televizor și spune ca face asta sa arate cine e mai tare și ca atâta timp cât stau în casa lui, el face legea. Astăzi, situația a mers la extrem: după ce ne-am certat aseară, a schimbat parola laptopului de pe care lucrez, urmând ca luni, 11 ianuarie sa iau laptopul de serviciu și a oprit curentul, pentru ca eu sa nu pot lucra, sa îmi demonstreze, din nou, ca el deține controlul și eu sunt la cheremul lui. Mentionez și faptul ca eu am studii superioare și un venit triplu fata de al lui, el neavând nici învățământul minim obligatoriu. Deci practic, sa avem un trai decent depinde în destul de mare măsură de venitul meu, în condițiile în care el are și rata la banca. Fata de copil are același comportament, ii da jucării doar sa îl conditioneze sa facă anumite lucruri și spune ca asa se educa un copil, dându-i lucruri pe care sa i le iei ca să îl conditionez. Dacă nu ii convine lui ca face gălăgie (de obicei se joaca cu mașinuțe și spune Bruuu Bruu și el considera ca asta este gălăgie), îl închide într-o camera în care de obicei nu are acces, pe întuneric. Va rog sa îmi spuneți dacă acestea se încadrează ca abuz și ce forma și cum as putea proceda sa depun plângere. El a avut ordin de restricție pentru 6 luni de la fosta soție pentru agresiune și amenințare, dar în cele din urma și-a retras plângerea.
Menționez ca, copilul de 2 ani este dintr-o relație anterioara a mea, el având 2 copii din fosta căsnicie și astfel ajungem și la punctul 2:
Deși hotărârea de divorț este definitiva, nu le plătește copiilor pensia alimentara, totusi ia copiii conform programului de vizita stabilit, 2 weekenduri pe luna, în vacante și sărbători legale împărțite egal. Totuși el se ocupa foarte puțin de ei, având pretenția ca eu sau mama lui sa ne ocupam de totate cele necesare, le permite accesul nelimitat la calculator, tableta, telefon, în condițiile în care copiii abia sunt la grădinița și, în plus, fumează cu ei în camera atât tutun cât și canabis.
Fosta soție dorește sa solicite custodia exclusiva și as vrea sa știu cât poate cântări declarația mea în calitate de martor, care am locuit și văzut acest comportament pe o perioada de aproape un an și dacă pot depune mărturie anonim, sau dacă pot primi vreun fel de protecție. Niciodată nu m-a agresat fizic, dar pe fosta soție a agresat-o și, deseori ma agresează verbal și, consider eu, exercita o agresivitate psihologica permanenta.
Ce este de făcut? Cum ma puteți sfătui?
Va mulțumesc! Sa aveți un an nou cu împliniri!
Buna ziua! Am nevoie de mai multe informatii, va rog, referitor la obtinerea autorității parintesti unice, pentru bebelusul in varsta de 6 luni. Am fost intr-o relatie de concubinaj, pentru o perioada îndelungată si inca locuim impreuna. Tatal consuma cu regularitate alcool si devine agresiv verbal si fizic fata de mine. Ne vom separa peste o luna, cand va expira contractul de inchiriere de unde locuim in prezent. Astfel, atat eu si minorul cat si el, vom locui in continuare cu chirie. Ar fi acesta un impediment pentru obtinerea autorității unice? Ce dovezi sunt necesare pentru a obtine autoritatea părintească unica si cum pot demonstra afectarea minorului, varsta sa fiind atat de mica?
Ce documente sunt necesare si unde trebuie sa le depun?
Va multumesc anticipat pentru un raspuns!
Buna ziua,
In prezent sunt insarcinata in 25 de saptamani, iar la varsta de 14 saptamani am anuntat angajatorul in scris, la data de 12 aprilie.
In cursul sarcinii, au intervenit mai multe internari si situatii medicale, care au generat, pana acum, 25 zile de concediu medical.
In urma discutiei cu medicul dinecolog, datorita factorilor multipli de risc ce pot genera o nastere prematura, mi s-a oferit un raport care descrie atat factorii de risc, tratamentele urmate si recomandarile de repaus pana la nastere, cat si recomandarea de a imi fi reevaluat dosarul de medicina muncii si intrarea in concediu de risc maternal.
In urma discutiei cu angajatorul, a reiesit ca acesta nu a informat medicina muncii si nu s-a intocmit niciun dosar, care sa cuprinda factorii de risc existenti la locul de munca, pentru a fi reevaluat si inclus raportul de risc.
Va rog sa imi spuneti care sunt pasii legali ce ar trebui urmati, pentru a beneficia de concediul de risc maternal si daca angajatorii pot raspunde si cum pentru neanuntarea starii mele de graviditate. Mentionez ca acestia au anuntat ITM, in termenul legal de 10 zile.
Multumesc anticipat!
Prietenul meu a plecat in Cehia, la
munca, impreuna cu fratele lui. Ieri, fratele lui, care nu are permis de conducere, i-a furat cheile de la masina si a plecat cu masina, dupa ce bause foarte mult alcool si a provocat un accident rutier. Nu stie inca daca au fost victime, dar masina nu mai poate fi recuperata.
A fost la politie sa reclame furtul si acolo a aflat de accident.
Vrea sa depuna plangere penala, impotriva fratelui lui. Cum ar trebui sa procedeze, dat fiind faptul ca e in Cehia?
In plus, nu vorbeste ceha deloc.
Multumesc pentru ajutor!
Prietenul meu a plecat in Cehia, la
munca, impreuna cu fratele lui. Ieri, fratele lui, care nu are permis de conducere, i-a furat cheile de la masina si a plecat cu masina, dupa ce bause foarte mult alcool si a provocat un accident rutier. Nu stie inca daca au fost victime, dar masina nu mai poate fi recuperata.
A fost la politie sa reclame furtul si acolo a aflat de accident.
Vrea sa depuna plangere penala, impotriva fratelui lui. Cum ar trebui sa procedeze, dat fiind faptul ca e in Cehia?
In plus, nu vorbeste ceha deloc.
Multumesc pentru ajutor!