Buna ziua! Am nevoie de mai multe informatii, va rog, referitor la obtinerea autorității parintesti unice, pentru bebelusul in varsta de 6 luni. Am fost intr-o relatie de concubinaj, pentru o perioada îndelungată si inca locuim impreuna. Tatal consuma cu regularitate alcool si devine agresiv verbal si fizic fata de mine. Ne vom separa peste o luna, cand va expira contractul de inchiriere de unde locuim in prezent. Astfel, atat eu si minorul cat si el, vom locui in continuare cu chirie. Ar fi acesta un impediment pentru obtinerea autorității unice? Ce dovezi sunt necesare pentru a obtine autoritatea părintească unica si cum pot demonstra afectarea minorului, varsta sa fiind atat de mica?
Ce documente sunt necesare si unde trebuie sa le depun?
Va multumesc anticipat pentru un raspuns!
ca sa dovediti ca minorul a fost afectat e necesar sa intelegem cum a fost el afectat. Din ce descrieti mai sus nu inteleg sa fie mari sanse. Va recomand sa consultati un avocat, oricum veti avea nevoie daca veti ajunge in instanta cu o astfel de cerere.
Separarea se poate face si anterior expirarii chiriei. Nu vad sa va faca bine sa locuiti impreuna intr-o relatie violenta. Ori plecati dv. ori cereti evacuarea lui intr-un ordin de protectie.
Buna ziua,
Cred ca e de preferat sa va adresati instantei solicitand ca sa se exercite in comun autoritatea parinteasca si sa se stabileasca domiciliul acestuia la mama.
Obtinerea exercitarii exclusive a autoritatii parintesti de catre mama este complicata si ma indoiesc sa o reusiti.
Oricum solicitati ajutorul unui avocat din zona care, dupa stabilirea in concret a situatiei, va poate consilia.
Schimbare tutela
pethrem
Sora mea de 13 ani doreste sa locuiasca in Spania cu mama ei. Locuim impreuna cu tatal nostru de la divortul parintilor. Relatia intre tata si noi nu a fost ... (vezi toată discuția)