avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare tutela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare tutela

Sora mea de 13 ani doreste sa locuiasca in Spania cu mama ei. Locuim impreuna cu tatal nostru de la divortul parintilor. Relatia intre tata si noi nu a fost niciodata prea buna, avand in vedere ca nu il vedem prea des pe acasa din cauza serviciului sau si altor activitati de natura personala la care nu poate sa renunte.
Care sunt contitiile pentru a fi posibila schimbarea tutelei, si ce dificultati se pot intalni pe parcursul procesului?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:32, 19 Septembrie 2012
Mama trebuie sa ceara ca fata sa aiba domiciliul la dansa in Spania si ori numai mama sa exercite autoritatea parinteasca, ori in comun cu tata. Va mandata un avocat care sa depuna actiunea si s-o reprezente. Va avea loc si o ancheta la resedinta mamei pt a se vedea daca sunt conditii bune pt minora.
Fata va fi si ea audiata in camera de consiliu, isi va putea exprima dorinta sa stea la mama ei.
Daca exista intelegere intre parinti, puteti s-o rezolvati si fara proces, ma gandesc ca va costa mai putin si pierdeti timp.
Daca instanta de judecata va dispune exercitarea autoritatii parintesti numai de catre mama si domiciliul va stabilit in Spania, nu vor exista impedimente in vederea parasirii tarii alaturi de copilul minor .


Daca autoritatea parinteasca este comuna, este necesar acordul celuilalt parinte, exprimat intr-o procura speciala, pentru a parasi tara.


Succes.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii parintesti ContSters278923 ContSters278923 Un minor in varsta de 10 ani a fost incredintat mamei prin hotarare definitiva si irevocabila in urma cu 2 ani (minorul avand la acea vreme varsta de 8 ani). ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)
Acordarea custodiei copilului minor dandani dandani Buna ziua ! as dori sa stiu ca tatal unui copil minor (6 ani) cum as putea obtine custodia acestuia in cazul in care sotia a plecat din tara fara acordul meu , ... (vezi toată discuția)