avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acordarea custodiei copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acordarea custodiei copilului minor

Buna ziua ! as dori sa stiu ca tatal unui copil minor (6 ani) cum as putea obtine custodia acestuia in cazul in care sotia a plecat din tara fara acordul meu , chipurile la munca , nu stiu nimic despre situatia ei , comunica doar cu parintii ei , mai scurt am fost parasit dar inca suntem legal casatoriti , dar pe mine ma intereseaza doar copilul , as putea obtine custodia acestuia ? Va Multumesc !
Inaintati actiunea de divort si cereti ca domiciliul copilului sa fie la dvs, iar autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre dvs, cam greu daca nu aveti motive intemeiate
Atat timp cat sunteti casatoriti ambii sunteti reprezentantii legali ai copilului aveti aceleasi drepturi, dupa divort puteti cere ca minorul sa locuiasca cu dvs insa exercitarea autoritatii parintesti se face in comun.
Acum ati avea singura sansa sa castigati procesul impotriva mamei copilului.
Daca stati sa va ganditi prea mult e foarte posibil sa pierdeti procesul.
Deschideti urgent proces si daca va angajati avocat puteti obtine castig de cauza in ceea ce priveste stabilirea domiciliului minorului la domiciliul dvs.

Insa...daca mama minorului va vine la proces...e posibil sa pierdeti...

Totul depinde doar de dvs...si de felul in care va veti orienta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare copil dumi_iuliana dumi_iuliana Buna ziua,am 33 de ani sunt casatorita de 14 ani si am o fetita de 8 ani.Sotul meu este intr-o inchisoare din strainatate de un an si nu i s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Divort copil minor-la notar sau proces? Tanyla Tanyla Buna ziua, va solicit si eu ajutorul in urmatoarea problema : In urma unei casnicii de 11 ani cu un sot alcoolic, violent, mincinos etc. ,am decis sa ma mut la ... (vezi toată discuția)