avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Activitate Paul732

Activitate Paul732

Se preciza in declaratia mea, respectiv a celor implicati, ca ne-am impacat cu proprietarul, iar acesta la randul lui a vorbit cu agentul care se ocupa de cazul nostru ca nu va depune nicio plangere.

trandafir2 a scris:

Este foarte posibil sa se fi impacat in sensul institutiei impacarii sau posibil sa fie doar o expresie populara (cum se mai spune), asa incat eu am preferat sa largesc ipoteza si cu solutia renuntarii la urmarirea penala.

Va multumesc pentru raspunsurile rapide. Nu ceream o garantie, doar parerea unei persoane care are o mai buna intelegere a dreptului roman si care eventual se afla in domeniul respectiv
Am vorbit personal cu proprietarul si ne-am cerut scuze, am intrebat daca ne putem revansa in vreo modalitate. A spus ca este in regula, butoiul a fost inapoiat, si nu a fost depusa nicio plangere. Deci inteleg ca va fi vorba de clasarea dosarului sau neinceperea urmaririi penale, nu de alte consecinte penale.
Buna ziua, aproximativ cu 4 luni in urma am fost implicat in furtul unui butoi, in urma caruia am stabilit o impacare cu proprietarul, iar agentul de politie ne-a spus ca nu se va incepe nicio urmarie penala. Astazi am primit o instiintare prin care trebuie sa merg in maxim de 10 zile lucratoare la Parchet pentru comunicarea solutiei. Intrebarea mea este, la Parchet ne va spune ca nu s-a inceput urmarirea penala si posibil sa achit niste taxe judiciare, sau este vorba despre alte complicatii penale, precum o posibila urmarie penala?
Răspuns la discuția Furt
Revin cu update. Am fost sa ne ceren scuze fata de proprietar, nu a facut plangere,si-a recuperat butoiul. Agentul ne-a spus ca mai trebuie sa dam o declaratie dupa ce a aflat ca am vorbit cu proprietarul. Ce vrea sa insemne exact aceasta declaratie suplimentara, este de incheiere a cazului ca ne-am impacat? Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Avand in vedere situatia de fapt prezentata, este posibil sa se dispuna o solutie de neurmarire/netrimitere in judecata.

Răspuns la discuția Furt
L-am gasit langa o terasa careia ii apartinea, era un butoi de vin gol, folosit pe post de masa. Am fost opriti cateva strazi dupa local. Precizez ca toti suntem la prima abatere Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Despre ce fel de butoi este vorba, parea cumva abandonat, v-ati dat seama ca era al restaurantului, unde ati fost depistati, explicati exact.

Discuție Furt
Salut. Acum cateva zile am iesit cu niste prieteni in oras, iar la intoarcere spre casa, unii din ei s-au gandit sa ia un butoi de langa un local si sa il impinga. Pe strada ne-a oprit politia, am dat declaratie, dupa care ne-a dus la sectie unde am dat din nou declaratie, ne-au cerut numere de telefon, apoi a spus ca putem pleca. Am declarat ca voiam doar sa il impingem pentru amuzament, pe cat de penibil suna. Agentul de acolo a spus ca se incadreaza ca furt calificat art.229. Apelez la seriozitatea voastra ca sa imi spuneti la ce ma pot astepta pe viitor, dosar penal, amenda administrativa? Precizez ca proprietarul butoiului nu a depus plangere, bunul i-a fost inapoiat imediat cum am fost opriti de politie. Voi mai fi chemat la audieri? Va multumesc