avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate KadoG90

Activitate KadoG90

Buna Ziua,

Multumesc pentru raspuns.

In mod normal nu ar fi trebuit sa fiu informat in preaviz despre proces, considerand faptul, ca nu eram consultat si contactat nici o data nici de firma e asigurari nici de firma CASCO, nici de proprietar. Accidentul sa intimplat de mai mult de 3 si jumate de ani, iar articolul 405, alin. 1, precizeaza ca (1)Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia acţiunilor reale imobiliare, termenul de prescripţie este de 10 ani.

Constatarea accidentului a fost facut la locul accidentului, pentru care so intocmit un process verbal pe care am platit in termenul legal.

Firmele de asigurari au o exceptie?
Buna ziua,

Sunt surprins de un caz, fiind ca in 27 Mar. 2014 am facut un accident rutier cu bicicleta (vina mea), prin urma caruia am fost transportat la spital iar masina paracata regulamentar pe care am lovit s-a prezentat daune. Pe locul faptei proprietarul masinii, fiind un om intelegator si de buna vointa a declarat in fata martoriilor ca nu doreste despagubire, fiind are casco pe masina.

Acum, am primit o notificare de la un avocat, imputernicit de firma de asiguare, ca trebuie sa platesc o despagubire de 2400 de ron. Doua zile dupa accident, am platit o amenda pentru nerespectare regurilor de circulatie. In procesul verbal, iarasi nu era nici o mentiune ca trebuie sa platesc paguba. Dupa ce am platit amenda, nu am primit nici un avertsiment, nici din partea firmei de asigurare, nici de la proprietar (firma leasing).

In cazul asta, clar ca am nevoie de un avocat, dar totusi sunt interesat in parerea dvs.

Multumesc anticipat.
O zi buna,