avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sunt cercetat pentru despagubire acum pentru un ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sunt cercetat pentru despagubire acum pentru un accident din 2014

Buna ziua,

Sunt surprins de un caz, fiind ca in 27 Mar. 2014 am facut un accident rutier cu bicicleta (vina mea), prin urma caruia am fost transportat la spital iar masina paracata regulamentar pe care am lovit s-a prezentat daune. Pe locul faptei proprietarul masinii, fiind un om intelegator si de buna vointa a declarat in fata martoriilor ca nu doreste despagubire, fiind are casco pe masina.

Acum, am primit o notificare de la un avocat, imputernicit de firma de asiguare, ca trebuie sa platesc o despagubire de 2400 de ron. Doua zile dupa accident, am platit o amenda pentru nerespectare regurilor de circulatie. In procesul verbal, iarasi nu era nici o mentiune ca trebuie sa platesc paguba. Dupa ce am platit amenda, nu am primit nici un avertsiment, nici din partea firmei de asigurare, nici de la proprietar (firma leasing).

In cazul asta, clar ca am nevoie de un avocat, dar totusi sunt interesat in parerea dvs.

Multumesc anticipat.
O zi buna,
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
KadoG90, utilizator
Cel mai recent răspuns: KadoG90 , utilizator 19:41, 12 Octombrie 2017
Buna ziua, din pacate pt dv este legal . Firma de asigurari a despagubit in baza politei casco dar a facut regres impotriva vinovatului.Daca ati fi produs dauna cu o masina care ar fi avut o polita RCA valabila la data accidentului, regresul ar fi fost impotriva firmei de asigurari.In cazul de fata sunteti bun de plata
Buna Ziua,

Multumesc pentru raspuns.

In mod normal nu ar fi trebuit sa fiu informat in preaviz despre proces, considerand faptul, ca nu eram consultat si contactat nici o data nici de firma e asigurari nici de firma CASCO, nici de proprietar. Accidentul sa intimplat de mai mult de 3 si jumate de ani, iar articolul 405, alin. 1, precizeaza ca (1)Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia acţiunilor reale imobiliare, termenul de prescripţie este de 10 ani.

Constatarea accidentului a fost facut la locul accidentului, pentru care so intocmit un process verbal pe care am platit in termenul legal.

Firmele de asigurari au o exceptie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cu omniasig pedy4 pedy4 am condus masina firmei la care lucrez fara sa aibe rca,am lavit o masina care avea casco. nu am stiut ca nu are rca. as dori niste sfaturi. Multumesc (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli cu reparatiile MadaMadalina20 MadaMadalina20 Acum 6 luni am avut un accident,eu fiind vinovatul.Am acrosat un autoturism aflat in leasing,deci automat avand casco.Nu au fost victime,doar daune ... (vezi toată discuția)
Plata dauna casco fonghesy fonghesy Buna ziua, problema mea este urmatoarea, in anul 2006 am avut un accident am intrat cu masina intr-o masina parcata , mentionez ca masina pe care o conduceam ... (vezi toată discuția)