Firma de asiguare se va indrepta cu actiune in regres impotriva dvs. dupa ce va plati dauna celui asigurat Casco , si va trebui sa achitati dauna in intregime din buzunarul propriu , sau in solidar cu firma careia ii apartine auto , depinde cum formuleaza asiguratorul actiunea. Ulterior firma careia ii apartine auto s-ar putea indrepta cu actiune in regres impotriva dvs. daca va fi obligata la plata .
Oricum , raspunderea este a dvs. in totalitate . Nu aveati voie sa conduceti auto fara RCA valabil . este un risc pe care vi l-ati asumat.
Functie de natura relatiilor pe care le aveti cu angajatorul, incercati o intelegere, bazata pe faptul ca proprietarul este obligat sa incheie RCA , deci este responsabil conf. legii iar dv. ati produs accidentul, fiind responsabil pentru niste daune pe care ar fi putut sa le plateasca un asigurator, si poate fi considerat ca autor "moral" si cel care avea ca sarcina sa reinnoiasca RCA-ul.Ati mai putea sa gasiti in CIM prevederi care sa va fie de ajutor.Este greu de presupus o rezolvare totala, dar cel putin poate mai diminuati efectele.Succes!
In primul rand patronul sau daca este o firma mai mare seful parcului auto sau administratorul firmei nu trebuiau sa va trimita in cursa daca masina nu era asigurata RCA. Intrebarea mea este daca l-ati atentionat pe seful dv ierarhic de faptul ca masina nu are polita RCA si daca aveti martori ca sa-i puteti folosi intr-un eventual proces. Daca nu va trebui sa incercati o intelegere cu sefii dv sa plateasca dauna urmand ca dv. sa platiti in rate lunare pana la stingerea datoriei. Va trebui sa ramaneti angajatul firmei pana la acitarea intregii sume.
Casco
teodor82
In cazul in care detinatorul unui autovehicul cu care am fost implicat intr-un accident are asigurare CASCO, iar vina producerii accidentului imi apartine, ... (vezi toată discuția)