avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Plata dauna casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Plata dauna casco

Buna ziua, problema mea este urmatoarea, in anul 2006 am avut un accident am intrat cu masina intr-o masina parcata , mentionez ca masina pe care o conduceam era masina firmei unde am lucrat, am fost la politie, am primit amenda ,accidentul s-a produs din vina mea (mentionez ca am avut si o alcoolemie de 0.12), iar cand am fost la la cei de la asigurari Casco ,agentul constatator a spus ca asigurarea casco suporta toate cheltuielile inclusiv si in cazul acesta ca am avut alcoolemie , iar acum am avut surpriza sa primesc luna trecuta de la firma de asigurari Casco o convocare la reconciliere prin care sunt obligat sa platesc daune in valoare de 3042.ron.Intrebarea mea ..se poate cumva sa nu platesc aceasta suma avand in vedere ca au trecut 3 ani de la data producerii accidentului?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:42, 26 Februarie 2010
In cazul asigurarii CASCO exista excludere la plata daca accidentul a fost produs in timpul conducerii autovehicului sub influenta bauturilor alcoolice.Au despagubit,asta este.
Termenul de recuperare a sumelor platite persoanei asigurate de la autorul accidentului curge de la data la care se cunostea sau se putea cunoaste persoana vinovata si paguba.Privitor la paguba,data cand s-a emis ultima factura pentru reparatie.Nu va pot obliga la plata daca au trecut 3 ani.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
ContSters76710, utilizator
Firma de asigurari a platit in data de 03.05.2007 catre firma care s-a ocupat de reparatia masinii, deci sa inteleg din ce ati zis dumneavoastra ca pot refuza plata acestei sume pt.ca au trecut 3 ani din ziua producerii accidentului, ? sau trebuie sa fie 3 ani din momentul in care firma de asigurare casco plateste reparatia masinii?
Se pare ca nu au trecut 3 ani.Credeam ca in anul 2006 a acordat despagubirea.
Intinderea pagubei a fost cunoscuta cand s-a emis factura de reparatie,de atunci se calculeaza termenul.Daca plata s-a efectuat in luna mai,factura a fost emisa probabil inainte cu doua saptamani.
Poate accepta asiguratorul sa platiti in rate.
Termenul de plata catre firma de asigurari incepe sa curga de la data cand aceasta a luat cunostinta in scris de valoarea devizului de reparatie.Faptul ca ati condus sub influienta alcoolului face ca firma de asigurari sa nu va poata despagubi pe CASCO. Va trebui sa mergeti la asguratorul dv. sa negociati termenul pana cand puteti plati si valoarea ratelor (este singura facilitate care vi se poate face)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare paguba de catre firma de asigurare auto bangycs bangycs Buna ziua. Va rog, am nevoie de un sfat daca se poate pentru problema mea. Pe scurt ce mi s-a intamplat. Anul trecut in luna mai o persoana mi-a avarit ... (vezi toată discuția)
Am facut accident baut anghilosanu florin anghilosanu florin sal sunt cam speriat si nu stiu ce sa mai cred eu am facut un accident am lovit trei masini am fost baut daca este contraventional sau penal rca meu obigatoriu ... (vezi toată discuția)
Plata tva la despagubiri casco simonade simonade Buna,in februarie am avut accident cu o masina cumparata in leasing,la care aveam asigurare casco.Ca sa pot sa scot masina din service a trebuit sa platesc o ... (vezi toată discuția)