avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... plata tva la despagubiri casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

plata tva la despagubiri casco

Buna,in februarie am avut accident cu o masina cumparata in leasing,la care aveam asigurare casco.Ca sa pot sa scot masina din service a trebuit sa platesc o taxa de reintregire casco. Dupa 2 luni am primit un telefon prin care mi se cerea ,de catre societatea la care aveam asigurarea casco , sa platesc tva-ul aferent sumei facturate pt. reparatii.In contractul de asigurare este un articol ~In cazul persoanelor juridice carora li s-au emis direct facturi pt. piese,manopera,de catre unitatea de specialitate(service auto)cuantumul despagubirii il reprezinta valoarea neta a facturii fiscale.~ Pe mine nu m-a informat nimeni pana la acel telefon ca a fost emisa factura direct catre firma mea ,de catre service.Acea factura a ajuns direct la soc. de asigurari ,care dupa ce a platit factura catre service imi cere sa le platesc eu tva-ul.Care este atunci ideea de Casco? Au temei legal sa ma actioneze in instanta ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:16, 7 Iulie 2009
Daca prevederea privind modul de despagubire este reala (raritate cam ciudata), si daca exista o factura pe firma achitata de asigurator, ar fi normal sa va solicite diferenta (TVA-ul).Pentru asta cereti dovada existentei acestei facturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari polita casco - leasing nicmar82 nicmar82 Am primit o factura de penalitati la polita casco in valoare de 2000 lei pentru ca nu am mai platit polita casco. Factura de penalitati a fost emisa dupa 1 an ... (vezi toată discuția)
Despagubire partiala luoana luoana In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)
Leasing - despagubire - asigurare Puff Daddy Puff Daddy Buna ziua, am cumparat un Camion prin leasing pe o perioada de 2 ani ... cu 3 luni inainte de terminarae leasing-ului camionul a fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)