Am primit o factura de penalitati la polita casco in valoare de 2000 lei pentru ca nu am mai platit polita casco. Factura de penalitati a fost emisa dupa 1 an dupa ce nu am platit asigurarea CASCO, in momentul inchiderii contractului de leasing. Penalitatile au fost emise pentru ca am beneficiat de 1 an gratuit la asigurarea CASCO. Cei de la leasing nu vor sa faca transferul de proprietate pana nu achit aceste penalitati, desi am platit inclusiv taxa de 100 euro pentru transferul de proprietate.
Cititi cu atentie contractul de leasing si va veti lamuri. Cand ati semnat contractul de leasing ati fost de acord cu toate clauzele pe care le continea iar acum va puneti intrebari pe care ar fi trebuit sa vi le puneti atunci cand ati semnat. Este normal sa va ceara banii din urma pe asigurare. Dv ati recunoscut ca ati beneficiat de un an gratuitate la polita CASCO dar asta nu inseamna ca nu a platit cineva pt ea. Apoi nu ati mai platit pt ultimul an. Ati incalcat deliberat termenii contractului si acum suportati consecintele.
Ceva asemanator a patit si sora mea.Ea a terminat de achitat leasing-ul in iunie deci si Casco .A asteptat sa ii vina actele pt transfer proprietate dar acestea intarziau. In schimb a inceput sa primeasca iar facturi de la Casco.A primit pana acum vreo 5.Eu am doua intrebari pt dl Tudor : 1.Cine a prelungit contractul Casco, fara acordul beneficiarului. 2. In contractul de asigurare scrie ca daca nu achiti prima factura in termen de 15 zile asigurarea este nula.Este clar nu platesti nu beneficiezi de asigurare.Totusi asigurarea casco e facultativa .
Va rog sa imi spuneti daca este vreun site unde pot verifica valabilitatea politei. si sa vad cine le plateste , avand in vedera ca au venit 5, iar eu stiu ca dupa prima factura neachitata ti se anuleaza polita.
Va multumesc.
pana la finalizarea contractului de leasing si efectuarea transferului proprietatii vehiculului achizitionat p[rin acest sistem ( leasing) , masina apartine societatii de leasing, dvs. avand doar calitatea de utilizator ( adica aveti doar posesia si folosinta asupra vehiculului, nu si dreptul de proprietate) . Deci, societatea de leasing are tot interesul sa mentina asigurarea CASCO in vigoare, in caz de dauna totala, urmand a fi despagubita de asiguratorul care a emis acea polita. Acum, ce va ramine dvs. de verificat sunt urmatoarele: clauzele contractuale ale leasingului si daca, intr-adevar, au fost platite acele rate la CASCO, direct la firma de asigurari. Desigur, puteti solicita si firmei de leasing sa va puna la dispozitie Op-urile cu care dovedesc ca au efectuat plata catre firma de asigurari.
In rest, ce sa mai vorbim? Firmele de leasing percep de la clienti TVA la ratele asigurarilor, desi firmele de asigurari nu percep TVA, daca nu se platesc ratele, asiguratorii rezilieaza asigurarea, neexistand din partea asiguratilor nici un fel de penalizari banesti, precum dobanzi, penalizari pe zile intarziere, etc. asiguratorii nepreluand riscul si in caz de neplata a contractului de asigurare, etc. etc.
Luati-le pe rand, verificati ce scrie in contract si daca s-au efectuat platile,in caz contrar, ii actionati in judecata.
Pai aici este si problema firma de leasing nu a platit nici o rata de la polita casco, am primit si instiintari ca ei nu mai platesc in locul utilizatorilor politele casco si rca. Ciudat este ca ratele casco nu au putut sa le plateasca in locul utilizatorilor dar penalitatile spun ei ca le-ar fi platit la firma asiguratoare refacturandu-mi penalizarile la care au mai pus si nelipsitul TVA.
Va multumesc pt raspuns.Am aflat pe cai neoficiale ca respectiva firma de leasing are o schema de excrocare bine pusa la punct.Este f greu sa te lupti cu ei.Le-am cerut polita casco pe cei 3 ani cat a fost leasing-ul si m-au refuzat, ei nu pun nici un act la dispozitie.Raspunsul lor a fost urmatorul: Daca vreti masina platiti 2000 de lei, daca nu dati-ne in judecata si ne vom judeca 3 ani.Au prelungit asigurarea casco dar au marit prima de asigurare de la 53 euro la 65 euro , ceea ce e absurd, o masina cu cat e mai veche cu atat are valoarea de asigurare mai mica.Pa langa asta masina este achitata integral din luna iulie.A fast platita si taxa de transfer proprietate, trebuie doar acceptul brokerului care a facut asigurarea, dar acesta cere 2000 de lei.
Eu din cate stiu firmele de asigurari nu percep penalizari, daca nu platesti polita casco in 15 zile , polita devine nula.
Probleme leasing auto
pyerr79
Buna ziua.In 2008 am facut un contract de leasing cu porsche bank.
Problema 1. Sunt obligat sa platesc asigurarea rca trimisa de ei (ei fiind intermediari) cu ... (vezi toată discuția)
Reziliere leasing.
gya35
acum un an sotzul meu a preluat un contract de leasing pt un autoturism bmw. de atunci luna de luna el a platit rate masinii dar inainte de a prelua leasingul ... (vezi toată discuția)