avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am facut accident baut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am facut accident baut

sal sunt cam speriat si nu stiu ce sa mai cred eu am facut un accident am lovit trei masini am fost baut daca este contraventional sau penal rca meu obigatoriu ii despagubeste pe cei 3.Mie casco stiu ca nu imi da nimic dar ma interesesaza daca pe ei ii despagubeste sau ma va da in judecata.Am asigurarea la unita.Mersi.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
anghilosanu florin, utilizator
Cel mai recent răspuns: AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN , Avocat 22:47, 6 Aprilie 2009
Este contraventie daca ati avut sub 0,8 la mie alcoolemie. Daca ati avut peste aceasta limita, veti fi sub incidenta art. 87 din OUG 195/2002 si veti fi cercetat pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si pentru distrugere.
Nu cred ca cei de la asigurari vor plati (sau daca o fac, se vor intoarce impotriva dvs.), deoarece este o fapta savarsita cu intentie.
asa cum a relatat si colegul meu de mai inainte este f. importanta alcoolemia pe care o aveati la momentul producerii accidentului. daca este peste 0,8 la mie in sange atunci vi se va intocmi dosar penal. si nici eu nu cred ca firma de asigurari va despagubi daca afla ca ati facut accidentul baut.

insa ce pot sa zic, ... bafta

av zaharia florin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutie alcoolemie aurelian2006 aurelian2006 Va rog sa imi spuneti ce inseamna scoaterea de sub urmarire penala in cazul meu. Acum doi ani am condus baut si am avut un accident usor cu un alt ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la limita - consecinte udau_1966 udau_1966 baiatul meu a fost implicat intr-un accident auto.agentul constatator,in procesul-verbal a consemnat ca baiatul este nevinovat.la testul cu alcolmetru a avut ... (vezi toată discuția)
O alcolemie de 0.63 in aerul expirat ionuts1982 ionuts1982 as vrea sa stiu ce alcoolemie imi poate iesi in sange daca probele miau fost luate cu aproximativ 2 ore dupa ce am baut,si ce pedepse se pot da,nu am mai avut ... (vezi toată discuția)