avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie la limita - consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie la limita - consecinte

baiatul meu a fost implicat intr-un accident auto.agentul constatator,in procesul-verbal a consemnat ca baiatul este nevinovat.la testul cu alcolmetru a avut 0.8,la limita legii.acesta i-a suspendat permisul .ce i se poate intimpla?ma puteti ajuta?
si mai incep alte probleme:masina era pe leasing,cu casco;celalalt implicat in accident nu a vrut sa dea asigurarea s.a.
cu stima,cristi
Cel mai recent răspuns: udau_1966 , utilizator 20:52, 4 Martie 2012
Dacă la testul cu alcoolmetrul a avut 0.8, înseamnă că alcoolemia a fost mai mare; de obicei, în sânge se regăseşte dublul valorii pe care o indică "fiola".

A fost dus băiatul să i se ia sânge în vederea stabilirii alcoolemiei ?
Daca cu etilotestul a avut o alcoolemie de 0,8 la mie in aerul expirat,in sange are o alcoolemie mult mai mare,undeva la 1,6-1,8g/l alcool.Acesta aduce imediat inceperea urmaririi penale,anularea permisului de conducere.
In acest caz,daca s-a soldat cu accident,recomandarea este sa-si caute un avocat sa poata obtine o condamnare cat mai mica.Conform art.87 alin.1 din OUG 195/2002,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu o imbibatie mai mare de 0,8 g/l in sange se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani si cu anularea permisului de conducere.
a fost dupa ce au facut analiza la singe. a fost implicat in accident pina la aplicarea noii legi.
teorie stiu si eu
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus fiind sub influenta alcoolului. dosar penal sau nu? bobysb bobysb Buna ziua,ma adresez si eu acestui forum ptr ca nu sunt la curent cu faptele de acest gen. Am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,7,35 melisa24 melisa24 sotul meu,a fost oprit de politei,la proba etilotest a avut 0.7 alcoolemie ,a fost dus la spital ,i sau mai luat doua probe de singe,nu au venit probele de ... (vezi toată discuția)
Care este alcoolemia admisa legal? damien damien Pe diferite site-uri care iti calculeaza alcoolemia ramasa dupa n ore mi se spune ca avand o alcoolemie de sub 0,1, fapta nu constituie contraventie. Totusi, ... (vezi toată discuția)