avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Care este alcoolemia admisa legal?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Care este alcoolemia admisa legal?

Pe diferite site-uri care iti calculeaza alcoolemia ramasa dupa n ore mi se spune ca avand o alcoolemie de sub 0,1, fapta nu constituie contraventie. Totusi, eu stiu ca legea considera contraventie fapta de a conduce pe drumurile publice avand orice nivel de alcoolemie, chiar si 0, 000000000000001. Imi poate spune cineva cum este de fapt, eventual si prin indicarea unui text de lege? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: damien , utilizator 20:10, 7 Noiembrie 2011
alcoolemia trebuie sa fie 0 (zero). Intre 0,0000000001 (dar etilotestul arata minim 0,1 si de aici apare si discutia in sensul ca sub 0,1 alcolemia nu este sesizatat de aparat si este echivalata cu 0) si 0,8 (imbibatie in sange) se sanctioneaza cu suspendare permis 90 de zile. Peste 0,80001 se sanctioneaza cu inchisoare.
Pana in 0,8 este vorba de contraventie si se lasa cu amenda si suspendarea permisului pana la 90 de zile iar peste 0,8 este vorba de infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare si anularea permisului.
Mersi matahachiro pentru raspuns. Ce spui tu cu etilotestul e valabil si pentru fiole si pentru aparatele cu afisaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la limita - consecinte udau_1966 udau_1966 baiatul meu a fost implicat intr-un accident auto.agentul constatator,in procesul-verbal a consemnat ca baiatul este nevinovat.la testul cu alcolmetru a avut ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Permis luat pentru alcool seke seke as vrea sa stiu daca la alcolemie de 0.90 se poate ramane doar cu suspendare pe 90 de zile? (vezi toată discuția)