avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Decontare cheltuieli cu reparatiile
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Decontare cheltuieli cu reparatiile

Acum 6 luni am avut un accident,eu fiind vinovatul.Am acrosat un autoturism aflat in leasing,deci automat avand casco.Nu au fost victime,doar daune materiale.Victima nu a vrut asigurarea masinii mele(RCA),deoarece avea CASCO.Acuma s-a ajuns in instanta pt ca nu stiu cum se face ca firma la care avea el casco cere despagubiri firmei la care am eu asigurare(mentionez ca asigurarea era pe numele altcuiva ,la fel ca si masina,eu am fost doar conducatorul masinii),iar in cazul in care nu castiga procesul si firma de asigurari nu i da banii,as fi buna de plata eu.Imi poate explica cineva daca e asa sau nu si de ce?Exista vreo sansa ca aceasta firma de asigurari sa si recupereze banii de la firma la care aveam eu asigurare.Reparatiile masinii s-au facut la porche.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 16:29, 19 Noiembrie 2014
Asiguratorul CASCO a platit despagubirea asiguratului sau si s-a indreptat printr-o actiune de regres impotriva societatii de asigurare la care dvs. avea incheiata asigurarea RCA. Dvs. nu sunteti implicata in acest litigiu. Societatile de asigurare se judeca. Poate ca dvs. veti introdusa in cauza in calitate de intervenient intrucat ati condus autoturismul care a provocat accidentul. Veti fi solicitata, poate, sa explicati modul de producere a accidentului.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi cer sa platesc dauna provocata si reparata pe casco desi eu aveam rca valabil MihaiEduard MihaiEduard Buna ziua! Va rog tare mult sa ma ajutati. acum doua luni fiind sofer la o firma conducand un tractor am acrosat un autoturism parcat din cauza conditiilor de ... (vezi toată discuția)
Tocmai am fost citat intr-o speta ca intervenient shumifree shumifree Acum ceva timp am avut un accident cu o doamna, am facut amiabila i-am lasat asigurarea, sa-si faca masina pe asigurarea mea, ea avand casco, dupa care azi ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurari nu achita daune elles_1984 elles_1984 Buna, in 2012 un prieten de-al meu a provocat un accident (cu masina de firma) in care au mai fost implicate 2 masini. Cele doua masini erau oprite din cauza ... (vezi toată discuția)