Buna seara!
Multumesc pentru raspuns. Problema noastra este ca nimeni nu vrea sa fie presedinte pentru ca este o munca in plus pe care nu oricine este dispus sa o faca mai ales in cazul unui bloc nou unde sunt multe de rezolvat pana se intra in normalitate. Fiind putini si toti oameni tineri care vin de la munca tarziu, cu copii mici, este usor de imaginat ca nu se inghesuie nimeni sa faca asta. Avem o solutie alternativa sa angajam din exterior o firma sau sa ne asociem cu alte blocuri care au presedinte si care ar putea sa ne coopteze si pe noi? Multumesc!
Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc nou de 4 etaje (putini locatari) si ne-am organizat in asociatie insa dupa primul an nimeni din locatari nu mai vrea sa fie presedinte si nici in comitet. Pentru ca suntem putini am vrea sa ne asociem cu alte blocuri sau sa gasim o soultie in acest caz avand in vedere ca noua lege obliga ca presedintele si membrii comitetului sa fie dintre locatari. Ce solutie avem in aceste conditii in asa fel incat sa nu dizolvam asociatia? Multumesc!
Ptr. Ynocentta: Nu cred ca dezvoltatorul are dreptul sa vanda orice si oricui in situatia data. Probabil ca poate face asta numai daca izoleaza complet accesul la parcare de scara blocului si de lift.
Pentru Dl.Popa: Daca ai cumparat mai tarziu apartamentul si deja locurile de parcare sant vandute cate 2-3 la un singur proprietar in ideea sa le inchirieze sau sa le vanda la suprapret ce se intampla? Nu exista vre-un drept de premtiune pentru fiecare locatar/apartament sa poata cumpara un loc de parcare?
Buna ziua. M-am mutat recent intr-un bloc nou care are in subsol un numar egal de locuri de parcare cu cel al apartamentelor. Va rog sa imi spuneti daca dezvoltatorul are dreptul:
1. Sa vanda/inchirieze loc de parcare oricarei persoane chiar daca nu locuieste in acest bloc? Este legal? Mentionez ca din subsol este access la lift si scari si se poate ajunge pe etaje fara alta modalitate de restrictie a accesului.
2.Sa vanda mai multe locuri de parcare aceluiasi locatar. De exemplu daca un proprietar care s-a mutat primul in bloc vrea sa cupere 5 locuri de parcare si apoi sa le inchirieze sau sa le vanda la suprapret poate sa faca asta? Este legal?