avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Loc parcare subteran
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Loc parcare subteran

Buna ziua. M-am mutat recent intr-un bloc nou care are in subsol un numar egal de locuri de parcare cu cel al apartamentelor. Va rog sa imi spuneti daca dezvoltatorul are dreptul:
1. Sa vanda/inchirieze loc de parcare oricarei persoane chiar daca nu locuieste in acest bloc? Este legal? Mentionez ca din subsol este access la lift si scari si se poate ajunge pe etaje fara alta modalitate de restrictie a accesului.
2.Sa vanda mai multe locuri de parcare aceluiasi locatar. De exemplu daca un proprietar care s-a mutat primul in bloc vrea sa cupere 5 locuri de parcare si apoi sa le inchirieze sau sa le vanda la suprapret poate sa faca asta? Este legal?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2017
andy.andrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:04, 11 Octombrie 2017
Dezvoltatorul este si proprietar pana vinde apartamentele. Daca in contractul de vanzare -
cumparare apartament ati platit si pentru loc de parcare, atunci dezvoltatorul are obligatia sa va dea si loc de parcare.
Daca cel care cumpara/ inchiriaza loc/ locuri de parcare de al dezvoltator si nu locuieste in bloc, iar accesul in bloc nu-i este limitat, nu este in regula si dezvoltatorul poarta responsabilitatea pentru orice eveniment care s-ar putea petrece in bloc din vina persoanei care nu locuieste in bloc.
Dezvoltatorul are dreptul sa tranzactioneze locurile de parcare cui apreciaza de cuviinta
Atat timp cat nu exista document prin care dezvoltatorul sa fie obligat sa vanda locurile de parcare numai proprietarilor din condominiu,dezvoltatorul poate tranzactiona locurile de parcare conform interese personale
Dezvoltatorul poate sa tranzactioneze toate locurile de parcare unei singure persoane-sau mai multor persoane indiferent daca acestea sunt sau nu proprietari in acel imobil
Pentru Dl.Popa: Daca ai cumparat mai tarziu apartamentul si deja locurile de parcare sant vandute cate 2-3 la un singur proprietar in ideea sa le inchirieze sau sa le vanda la suprapret ce se intampla? Nu exista vre-un drept de premtiune pentru fiecare locatar/apartament sa poata cumpara un loc de parcare?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
andy.andrei, utilizator
Ptr. Ynocentta: Nu cred ca dezvoltatorul are dreptul sa vanda orice si oricui in situatia data. Probabil ca poate face asta numai daca izoleaza complet accesul la parcare de scara blocului si de lift.
Daca au fost deja vandute toate locurile de parcare, dezvoltatorul nu are de unde sa va mai ofere si dvs. unul, chiar contracost. Nu am cunostinta de vreun drept de preemtiune in acest caz.
Trebuie sa aveti in vedere un aspect - la data cumpararii apartamentului, dezvoltatorul, indiferent de motiv, neoferindu-va spre cumparare si loc de parcare, totusi ati cumparat doar apartamentul.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, solicit informații la următoarele probleme: un bloc ... Maria2934 Maria2934 Buna ziua, Solicit informații la următoarele probleme: Un bloc nou format din 2 scări cu parcare subterana și parcare supraterana. Accesul in imobil se ... (vezi toată discuția)
Spatiu de manevra loc de parcare subsol Sebastian Popa Sebastian Popa Imi puteti spune daca exista \'\'spatiu de manevra\'\' aferent unor locuri de parcare la subsolul cladirii? Cadastrul nu face referire la nimic altceva decat ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli de reparatie/intretinere valitudor17 valitudor17 Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil nou care dispune, la subsol, de un numar de locuri de parcare privata. Accesul la garajul subteran se face printr-o ... (vezi toată discuția)