avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiu de manevra loc de parcare subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiu de manevra loc de parcare subsol

Imi puteti spune daca exista ''spatiu de manevra'' aferent unor locuri de parcare la subsolul cladirii? Cadastrul nu face referire la nimic altceva decat locurile de parcare si spatiile tehnice - comune.
1. Concret - la subsol se cumpara 3 locuri de parcare, asezarea locurilor este de asa natura (forma ca o scoica) ca se poate inchide acel spatiu (3 locuri de parcare) dar raman si vreo 20 de metri patrati de ''spatiu comun'' inchisi...proprietarul locurilor (presedintele de asociatie) spune ca acel spatiu este "spatiu de manevra'' si ca poate inchide acel spatiu.
2. Tin sa precizez ca zidul este ridicat ca acel spatiu sa fie folosit ca depozit (are usa mare de garaj). Este voie?
3. De asemenea spun ca nu ne-a intrebat nimic legat de ridicarea acelui zid sau de schimbarea destinatiei acelui spatiu. Este necesara intrebarea locatarilor?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:37, 10 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Subsolul reprezenta parte comuna
Dispozitia in vigoare prevede ca proprietarul nu poate schimba aspectul si destinatia partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Pana la urma subsolul este prevazut pentru locuri de parcare sau depozit ?

Pana la urma subsolul este prevazut pentru locuri de parcare sau depozit ?

Subsolul are 8 locuri de parcare prevazute fiecare cu cadastrul sau + zonele comune ce apar si in contractul de vanzare cumparare pt apartament (zona scarii, lift, ghena, camera centralei, camera hidroforului).

Motivul invocat de proprietarul ce a inchis zona aceea dupa cum spuneam, ce include 3 locuri de parcare cumparate de el dar si aceea zona extra de vreo 20 m patrati, este ca acel spatiu in plus este "spatiu de manevra" aferent locurilor de parcare si in consecinta el poate inchide cu un zid zona. Ca si cum acel spatiu este al lui si poate face ce vrea. Am cautat pe internet "spatiu de manevra" si inca nu am gasit asa ceva.
acest răspuns util
Atat timp cat subsolul a fost proiectat si construit fara acel zid este evident ca modificarea compartimentala trebuie sa fie autorizata
Cetateanul a chzitionat un numar de 3 locuri de parcare fara drept legal asupra restului partiicomune din subsol
Nu ati mai clarifict aspectul cu depozitul !
Nu este spatiu destinat pentru depozit. Este spatiu pentru locuri de parcare. El si-a inchis zona cu acel zid + poarta de acces. Are deja obiecte, rafturi, etc in acel spatiu.
Exista vreo lege sau orice care sa reglementeze locurile de parcare? Undeva unde sa pot gasi acel "spatiu de manevra" catre care tot face el referire? Am gasit ceva despre parcari in np 25-97...dar nu prea are legatura cu parcarea de bloc ci mai degraba pentru mall-uri etc.

Citez din ce ne-a scris dezvoltatorul:
"De asemenea trebuie sa mai cunoasteti faptul ca pe langa fiecare loc de parcare,conform legii,eticii si bunului simt ,mai exista si spatiul de manevra aferent,precum si spatiul pentru deschiderea usilor autovehicului,drept urmare tot spatiul mare din subsol este destinat parcarilor."
acest răspuns util
In opinia mea, vecinul dvs. a exagerat construind acel zid. Spatiul de manevra la care face dumnealui referire este pentru toti cei care au locuri de parcare achizitionate, chiar daca pentru a face manevre in subsol, cele trei locuri ale dumnealui sunt amplasate intr-un loc pe unde ceilati proprietari nu prea manevreaza masinile. Probabil ca a stiut de la inceput configurati locurilor de parcare si acum forteaza un pic nota.
Mai zic ca daca tot vrea sa ocupe si acea suprafata, sa o inchirieze de la as. prop., desigur cu aprobarea dvs. a vecinilor.
Pe de alta parte, nu stiu in ce conditii a inchiriat acel proprietar trei locuri de parcare, atata timp cat este o penurie groaznica de locuri de parcare. Chiar nu au mai fost solicitari ale celorlalti proprietari sau fiecare a achizitionat locuri de parcare dupa puterea banilor, a tupeului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere boxa subteran Robertcj Robertcj Buna ziua. Exista un imobil cu parcare subterana a 24 de locuri, ale mele 2 locuri fiind retrase, si imprejmuite cu ziduri de beton, in 3 parti, laterale ... (vezi toată discuția)
Spatiu de sub balconul de la parter, balcon construit cristinel_20052005 cristinel_20052005 Buna ziua As dori sa stiu al cui este spatiul de sub balconul de la parter, balcon construit deja, doar ca mai este spatiu sub el si as vrea sa il inchid si ... (vezi toată discuția)
Constructie pe suprafata individuala. acord asociatie? PRAP PRAP In blocul in care locuiesc ne confruntam cu urmatoarea problema. La subsol, blocul este prevazut cu locuri de parcare, spatii private (anumiti locatari si-au ... (vezi toată discuția)