avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiu de sub balconul de la parter, balcon construit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiu de sub balconul de la parter, balcon construit

Buna ziua
As dori sa stiu al cui este spatiul de sub balconul de la parter, balcon construit deja, doar ca mai este spatiu sub el si as vrea sa il inchid si acum vecinii vor sa faca si ei o magazie sub balconul meu. Mentionez ca este un bloc privat, nou construit. Am dreptul sa construiesc eu sub balconul meu sau imi trebuie si acordul locatarilor? Am o locatara mai revoltata care sta la etajul doi in bloc. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:01, 13 Iunie 2015
Spatiul de sub balconul dv. este proprietate comuna.
Cat priveste inchiderea acelui spatiu n-ar fi indicat sa o faceti nici in nume personal, nici la comun cu ceilalti proprietari, daca acolo se afla vreo ferestruica de aerisire a subsolului.
nu este nici fereastra nici subsol, doar e blocul inalt, si alti doi vecini au inchis deja, fara aviz

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2015
Adriantot, moderator
Exteriorul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Proprietarul nu poate schimba destinatia sau aspectul partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Precizati
alti doi colegi au inchis deja, fara aviz
,respectiv acestia isi asuma riscul sa suporte consecintele legale,inclusiv amenda,eventual obligare dezafectare constructie si readucerea spatiului la forma anterioara interventiei neautorizate
da sa depozitete lucruri din casa sub balcon au voie? ce nu le incape in casa sa depoziteze acolo, sub balcon?
Aceste lucruri se rezova de comun acord cu ceilalti proprietari (sa zicem cu acordul as. prop.). Vreau sa va spun ca in zona mea de activitate, mai toate aceste spatii sunt inchise foarte frumos, nu aduce niciun prejudiciu celorlalti vecini. Adica tre' sa fii prea carcotas ca sa faci opozitie, dar asta este.
cristinel zice:
da sa depozitete lucruri din casa sub balcon au voie? ce nu le incape in casa sa depoziteze acolo, sub balcon?

Vorbiti dintr-o anumita perspectiva pe care eu nu o am. Ce poti depozita acolo?
Pai poti depozita unelte pentru deszapezit, un furtun pentru udat gazonul, niste cauciucuri de iarna/vara (aici as putea spune ca mai multi vecini pot face chestia aceasta).

Trebuie sa va intelegeti cu vecinii dvs. - nu stiu, oferiti-le ceva in schimb, fiind la parter, aveti mai multe posibilitati in acest sens!
Va doresc mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxele de la parter anamariatudor anamariatudor stau la parterul unui bloc unde avem si o boxa (tot la parter) langa apartamentul nostru si o detinem de mult timp. vecini nostri de la parter au renutat la ... (vezi toată discuția)
Spatiile comune si vecinii atakiki atakiki Buna ziua, Puteti sa-mi suneti cum poate fi reglementata situatia spatiilor comune intr-un imobil cu putini proprietari care nu reusesc sa se inteleaga ... (vezi toată discuția)
Balcon construit peste scari acces subsolbuna,daca se poate sa ma indrumati,sfatuiti....un vecin a construit ... Marissimo Marissimo Buna,daca se poate sa ma indrumati,sfatuiti....un vecin a construit la parter un balcon acum multi ani, din pacate am ajuns in situatia de a schimba tevile din ... (vezi toată discuția)