avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... boxele de la parter
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

boxele de la parter

stau la parterul unui bloc unde avem si o boxa (tot la parter) langa apartamentul nostru si o detinem de mult timp. vecini nostri de la parter au renutat la ea si am ramas singuri .as vrea sa stiu daca vecini de la etajele superioare au si ei dreptul la aceasta boxa avand in vedere ca detin doua balcoane pe apartamentul lor si cate unii si boxe la subsol,iar noi cei de la parter nu avem niciun balcon pe apartament.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:49, 12 Noiembrie 2010
Boxa de care vorbiti dv. este in proprietatea comuna a tuturor proprietarilor de pe scara dv.
Proprietatea comuna si "ocuparea" ei nu are legatura cu ceea ce au ceilalti proprietari ca proprietate individuala pentru care au si platit mai mult cand si-au cumparat apartamentele.

Deci dv. puteti ocupa acea boxa, dar puteti avea surpriza ca unul din ceilalti proprietari sa vrea sa o foloseasca ....si nu va veti putea opune, intrucat si el este acolo proprietar cu o cota-parte indiviza.

Cel mai cusher mod de a proceda ar fi sa inchiriati acel spatiu de la asociatia de proprietar, platiti o suma modica lunara si nu va va mai deranja nimeni.
Boxele sunt din constructia blocului, sau au fost construite ulterior, de catre dvs.?
Daca sunt originale, au acelasi regim ca si uscatoriile, sunt proprietate comuna a tuturor locatarilor, dar daca sunt construite ulterior, sunt ca si boxele de la subsol, ale fiecaruia, dupa puteri si tupeu.
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
Boxa daca este prevazuta din constructia imobilului, reprezinta parte comuna,pe cale de consecinta pot ridica pretentii toti proprietarii
Daca este vorba despre impartirea subsolului tehnic si delimitarea acestuia,atunci intervin intelegerile intre proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt locatar nou intr-un bloc care are spatii comune ... Vlad_mirza Vlad_mirza Buna ziua, Sunt locatar nou intr-un bloc care are spatii comune 2 uscatoare si mai multe boxe, mai multi locatari ocupa deja boxele de la subsolul blocului ba ... (vezi toată discuția)
Pivnita din subsolul blocului dido10 dido10 Bună ziua.Îmi cer scuze dacă nu am postat mesajul în locul cuvenit. Sunt nou pe aceste forum. Anul trecut am achiziţionat un apartament, iar fostul ... (vezi toată discuția)
Parti comune ela196 ela196 Buna seara. va rog sa-mi raspundeti la o intrebare , administratora si presedintele blocului au dreptul de a-mi lua boxa pe care am folosit-o ani de zile pe ... (vezi toată discuția)