avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pivnita din subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pivnita din subsolul blocului

Bună ziua.Îmi cer scuze dacă nu am postat mesajul în locul cuvenit. Sunt nou pe aceste forum.
Anul trecut am achiziţionat un apartament, iar fostul proprietarul mi-a spus că deţine şi o boxă la subsolul blocului şi că nu mai deţine cheia de la lacăt, deoarece el nu a folosit boxa pe timpul şederii sale în imobil. După mutarea mea, m-am dus în pivnita scării şi am înlocuit lacătul cu unul nou. Boxa respectivă era goală, nu avea nimic în ea. După circa 8 luni, unul din vecini a venit să-mi comunice că acea boxă este proprietatea lui şi că i-am violat proprietatea. Precizez că nu avem şef de scară, dar avem asociaţie. Din discuţiile cu vecinii care locuiesc de la darea în folosinţă a imobilului, reiese că boxa este a apartamentului unde eu locuiesc, iar vecinul care spune că este al lui nu a dorit să-şi facă beci. Scara nu a fost prevăzută cu boxe din construcţie, ci a fost la mica înţelegere între vecini. Cei care au dorit şi-au făcut beci, ceilalţi nu.
Vă rog să mă ajutaţi cu un sfat. Ce aş putea eu să fac în această situaţie? Multumesc. O zi bună.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:22, 9 Iunie 2013
In prezent ocupati totusi boxa sau ati eliberat-o?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2013
Francisc Gerber, Avocat
In situatia in care in actul de achizitie apartament nu este inclus si anexa=baxa,pe cale de consecinta ocuparea spatiilor comune s-a realizat la mica intelegere intre vecini
Vecinul nu are temei legal sa sustina ca detine titlu de proprietate asupra spatiilor comune
Solutionarea o puteti realiza strict la nivelul asociatiei de proprietari,eventual implicand si presedintele de asociatie de proprietari
D-lui Francisc.Bună ziua. În prezent boxa este ocupată de către mine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2013
dido10, utilizator
Ignorati-l pe vecin!
In acelasi sens este si opinia mea.
Veti suporta disconfort din parte vecinului, dar atata vreme cat fostul proprietar a detinut boxa, chiar daca nu s-a mentionat nimic in actele translative de proprietate, referitor la acea incapere, avand in vedere starea de fapt, dvs aveti toate sansele sa pastrati folosinta respectivului spatiu.

Alte discuții în legătură

Acte pt beci sub bloc? pup_me pup_me Buna , recent am achizitionatun apartament , la vizionarea apartamentului ne-a fost prezentat si beciul impreuna cu boxa de langa scara ,normal ca aceste anexe ... (vezi toată discuția)
Problema Benko Katalin Benko Katalin Buna ziua. Asociatia noastra de proprietari se confrunata cu urmatoarea problema. S-a vandut un apartament , fostul proprietar a vandut si o boxa pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Spatiu comun - boxa camism camism In urma cu aproximativ 5 ani am cumparat un apartament intr-un bloc de locuinte. Tot atunci am primit un spatiu intr-o boxa, spatiu pe care il impart cu ... (vezi toată discuția)