avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... problema
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

problema

Buna ziua. Asociatia noastra de proprietari se confrunata cu urmatoarea problema. S-a vandut un apartament , fostul proprietar a vandut si o boxa pe care le-a detinut si pentru care vecinul care are peretele comune cu boxa respectiva a depus o cerere la asociatie pentru a intra in posesia boxei ,deoarece considera ca spatiul este incalzit de el, si are dreptul la acel spatiu. Ca urmare vecinul a taiat lacatul de pe boxa si a intrat in posesia ei (mentionez ca in boxa erau lucrurile noului proprietar). Problema este ca noul locatar considera ca a cumparat spatiul impreuna cu apartamentul si ca vecinul a violat spatiul personal.
Va rog sa ma ajutati cu o solutie sa rezolvam acest caz ,deoarece suntem o asociatie mica cu 25 de locatari ,neavind un consilier juridic.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:41, 4 Iulie 2019
Boxa este trecuta in actul de proprietate? Daca da, este a noului proprietar.
Buna ziua,
Nu vad calitatea Asociatiei de Proprietari in a rezolva o problema intre doi proprietari ai Asociatiei!!!! Nu are ce cauta Asociatia in conflictul dintre cei doi!!
Proprietarul are dreptate ca i s-a violat proprietatea in conditiile in care poate face dovada cumpararii acelui spatiu al boxei.
Noul proprietar nu are dovada cumpararii spatiului deoarece nici proprietarul precedent nu a avut ,ei s-au inteles verbal ca spatiul detinut de vechiul proprietar sa -i revina noului proprietar.
Mentionez ca nici un locatar cine detine astfel de spatii nu are dovada cumpararii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru analiza si eventual raspuns precizati aspecte relevante
Afirmati
fostul proprietar a vandut si o boxa pe care le-a detinut

Este diferenta semnificativa de drepturi intre dreptul de proprietate si dreptul de detinere
Daca vanzatorul nu a avea calitatea de proprietar asupra boxei pe cale de consecinta nu avea dreptul sa dispuna de respectivul spatiu dupa propriul interes
Daca vanzatorul nu a prezentat documente legale care sa ateste calitatea de proprietar asupra boxei nu poate ridica pretentii asupra respectivului spatiu,care de regula reprezinta parte comuna condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in 2020 am cumpărat un apartament situat la etajul ... Laura Homneac Laura Homneac Buna ziua, In 2020 am cumpărat un apartament situat la etajul 5 al unui bloc. La cumpărare, proprietarul era plecat în străinătate, vânzarea s-a ... (vezi toată discuția)
Recuperare proprietatii asupra unei boxei din bloc Liadore Liadore Impreuna cu apartamentul s-a dobindit(1994) si proprietatea asupra unei boxe la subsolul blocului.- dovada actele de proprietate din care reise dobindirea ... (vezi toată discuția)
Spatiu comun - boxa camism camism In urma cu aproximativ 5 ani am cumparat un apartament intr-un bloc de locuinte. Tot atunci am primit un spatiu intr-o boxa, spatiu pe care il impart cu ... (vezi toată discuția)