avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare proprietatii asupra unei boxei din bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare proprietatii asupra unei boxei din bloc

Impreuna cu apartamentul s-a dobindit(1994) si proprietatea asupra unei boxe la subsolul blocului.- dovada actele de proprietate din care reise dobindirea valorica a boxei. Boxa ne-a fost predate de fostul proprietar imrpeuna cu cheile.
Boxa a fost folosita de noi, lucrurile noastre fiind depozitate acolo. Nelocuind permanent in acest apartament , el fiind utilizat ptr. petrecerea vacantei, nu stim exact data la care d-l X, care a cumparat apartamentul Nr. 28 din acelasi bloc acum 2 ani, a ocupat boxa noastra, indepartind lacatul si bunurile noastre, fara informarea Asociatiei de locatari, sustinind ca este boxa lui dobindita prin cumparare. La constatarea ocuparii abuzive a boxei noastre am informat Asociatia de locatari care ne comunica ca nu are nici o evidenta asupra boxelor, ele fiind nenominalizate. Cunoscut este insa faptul ca fiecare aparatment are si o boxa in proprietate indiferent de marimea lui, cu exceptia garsonierelor care nu au boxe. De asemeni este cunoscut ca un proprietar isi revendica 2 boxe, a doua boxa ocupind-o pe motiv ca are apartamentul cel mai maresi contribuie si cel mai mult la cheltuieli
O solutionare prin intelegere sau prin Asociatie nu am putut obtine. Cum se poate rezolva redobindirea proprietatii? Ce poate face Asociatia de locatari prin prisma noi legislatii?
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Diana Camelia Diaconu , Avocat 00:39, 1 Octombrie 2018
Asociatia de proprietari in conditiile in care boxele nu sunt identificabile ,nu poate interveni
daca detineti document care atesta calitatea dv de proprietar asupra unei anumite boxe idenditificabile in teren puteti notifica oficial ocupantul cu scopul eliberarii bunului imobil
daca amiabil nu puteti solutiona,analizati varianta actiunii in instanta
Pretentia locatarului de a utiliza 2 boxe pe considerentul ca detine apartamnetul cel mai mare este netemeinica
Multumesc, am notificat ocupantul. dar nu a reactionat. Am vorbit si cu celalalt, care ocupa doua boxe, dar fara rezultat. In bloc numarul de boxe corespunde numarul apartamentelor care au drept la boxa. Chiar daca boxa noastra a fost ocupata abuziv, exista in bloc alta box de fapt libera, care insa si-a insusit-o altul (cel cu 2 boxe).Noi avem un desen (nestampilat, executat de mina) care face parte din actele de vinzare-cumparare la acea data. Schita si in special marimea indicata nu stim daca se potriveste 100% cu boxa avuta ( nu am verificat la acea data).
Deci daca vrem sa actionam in instanta cine trebuie dat in judecata?
In principiu, dati in judecata pe cel care a ocupat- o abuziv, mai ales ca a taiat lacatul...etc. si a cumparat si dupa dvs. Poate fi o actiune cu mai multe capete de cerere , puteti cere si daune pentru lipsa de folosinta. Poate fi actionat si in penal, pentru violare de domiciliu, distrugere ....Trebuie sa aveti in vedere ca o sa aveti nevoie si de martori.
Multumesc. Inteleg ca avem sorti de izbinda, chiar daca cel care a ocupat boxa abuziv ar avea-o intabulata? El sustine ca la cumparare vinzatorul i-a aratat acea boxa ca fiind a lui!!!
Ce se intimpla cu boxa, care de fapt este libera, insa a fost ocupata de un locatar cu pretentia ca el are dreptul la 2 boxe avind apartamentul cel mai mare/plati cele mai mari. Asociatia nu ar putea sa-l evacueze din aceasta boxa pe care o ocupa fara drept? Atunci situatia ar fi reglementata, fiecare avind boxa lui si nu ar fi necesara actionarea in judecata unde niciodata nu stii daca iesi in cistig sau nu, chiar daca dreptul tau este evident.
Asociatia nu poate sa evacueze pe nimeni. Ar putea pune in discutie problema in Adunarea Generala pentru evitarea conflictelor. De dvs. depinde ce veti face in continuare. Fara o actiune in instanta nu vad rezolvarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingere nulitate absoluta partiala vlemnaru vlemnaru Buna ziua, Am primit o citatie de chemare in judecata de un vecin de bloc ce contesta dreptul meu de proprietate asupra unei boxe situate la subsol, drept ... (vezi toată discuția)
Plingere nulitate absoluta partiala vlemnaru vlemnaru Buna ziua, Am primit o citatie de chemare in judecata de un vecin de bloc ce contesta dreptul meu de proprietate asupra unei boxe situate la subsol, drept ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva boxa gianina81 gianina81 Bunazia sunt proprietara de un apartament din anul 2008 in contractul de vanzare cumparare am si dreptul la baxa la subsol care am aleso la cumparare am pus o ... (vezi toată discuția)