florinraican a scris:
1. da
2. nu
3. Vecinul dvs justifica un interes dat de faptul ca subsolul blocului face parte din proprietatea comuna.
Multumesc de raspuns. Totusi, cred ca se impun citeva lamuriri suplimentare.
RA Locuinta, proprietarul initial al locuintelor, le-a vindut pe parcursul a mai multi ani. Initial, in contractul de vinzare nu era evidentiata separat boxa ca proprietate distincta, asta pentru contractele incheiate pina in 1992.
Dupa 1992, contractul evidentia separat boxa, cu pretul sau, ce se adauga la pretul apartamentului.
Presupun ca este dreptul proprietarului de a decide asupra modului de vinzare a proprietatilor sale, nu cred ca eu, ca cumparator de buna credinta a ceea ce mi s-a oferit spre vinzare, sunt culpabil de decizia lui (cita vreme actul de vinzare a fost incheiat cu girul unui notar).
Interesant e ca sunt proprietari ce detin boxe ca proprietate in urma contractului de cumparare si proprietari ce le detin fara a avea specificata separat boxa.
Totusi, pe ambele tipuri de contracte suprafata de teren aferenta constructiei si cota indiviza au aceeasi valoare.
Intrebarea este, sunt in ilegalitate avind un contract de vinzare-cumparare parafat la un notar, un act de intabulare si un act de impunere pentru acea boxa (pentru care platesc impozit anual)?