avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, In 2020 am cumpărat un apartament situat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, In 2020 am cumpărat un apartament situat la etajul ...

Buna ziua,

In 2020 am cumpărat un apartament situat la etajul 5 al unui bloc. La cumpărare, proprietarul era plecat în străinătate, vânzarea s-a făcut prin procura. La telefon, vânzătorul ne-a anunțat că boxa de lângă apartament ( fost spatiu pentru ghena de gunoi) , unde este montata o ușă, este al nostru și că vom primi cheie. După cumpărare, surpriza. Cheia nu merge pentru că vecina de la etajul 4 a spart lacătul și și-a atribuit boxa, știind că proprietarul este plecat și vinde aaprtamentul... Cum pot face astfel încât să am și eu dreptul la acel spatiu care mi-ar fi util pentru depozitarea bicicletelor copiilor. Vecina refuza vehement sa plece de acolo sau să împartă, deși ea sta la alt etaj. E noaptea minții, nu vrea și pace, deși recunoaște că a ocupat abuziv acel spatiu. La etajul ei nu se baga, pentru că o alta vecina a ocupat și ea abuziv toată boxa, că sa nu se certe cu ea, prefera să se certe cu mine.

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 18:14, 10 Aprilie 2022
Legal nu aveți nici un drept, e o proprietate comună. Bineînțeles ca nici vecina nu are nici un drept. Așa că vă certați de fapt pe ceva la care nici dvs. nici vecina nu aveți dreptul.

Știu că legal este spatiu comun, nici nu pretind sa fie al meu și să închid cu cheie aco, dar este fix lângă ușa mea, alarma și țevile mele de la gaz sunt acolo, închise cu cheie de catre ea. Eu vreau spatiu liber, sa avem toți acces.
Atat timp cat prin documentul de achizitie bun imobil nu este consemnat si dreptul legal la anexa spatiu cu alta destinatie,nu aveti temei legal sa ridicati pretentii de exclusivitate asupra boxei
Legal,boxele fiind parte comuna ,conform disp L nr 196/2018 acestea trebuie sa fie accesibile tuturor proprietarilor
Partea comuna de condominiu,poate fi exclusiv utilizata de catre proprietari,numai cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari -prin incheierea de contract de folosinta sau de inchiriere
Mă repet, nu intenționez să am exclusivitate acolo, vreau să dispară ușa cu totul, sa fie un spatiu gol acolo, sa am acces la inslatatia de gaz și la spațiul respectiv, in calitate de locatar.

ynocentta a scris:

Atat timp cat prin documentul de achizitie bun imobil nu este consemnat si dreptul legal la anexa spatiu cu alta destinatie,nu aveti temei legal sa ridicati pretentii de exclusivitate asupra boxei
Legal,boxele fiind parte comuna ,conform disp L nr 196/2018 acestea trebuie sa fie accesibile tuturor proprietarilor
Partea comuna de condominiu,poate fi exclusiv utilizata de catre proprietari,numai cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari -prin incheierea de contract de folosinta sau de inchiriere

faceti o cerere in scris catre presedintele asociatiei pentru aducerea spatiului la destinatia pentru care a fost conceput.....in functie de raspuns puteti sesiza dep din cadrul primariei sau in instanta
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2022
hob, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxa la subsolul blocului patrichicristina patrichicristina Am cumparat un apartament cu 3 camere cu o suprafata de 96mp.etaj 1 ap 1.Vechiul proprietar a cumparat apartamentul de la un domn care a detinut 2 apartamente ... (vezi toată discuția)
Parti comune asociatii proprietari biancab2005 biancab2005 buna ziua. Intrebarea mea este daca pot folosi boxa de la parterul blocului pentru depozitarea bicicletei. Eu stau la etajul 3. Mentionez ca vecinii de la ... (vezi toată discuția)
Cai legale de pastrare a uscatorului din condominiu petronela_saba petronela_saba buna ziua, Sunt proprietar de apartament, locuiesc la etajul 8, sunt vecina cu spatiul ce are destinatia de uscator din constructie pe care il folosesc in ... (vezi toată discuția)