Teapa de la un furnizor cunoscut si apreciat de mobilier
Pe 21 Mai 2017 am contractat un mobilier de bucatarie la pretul de 13000 RON de la firma X
- pe forum discutăm speța, nu persoanele fizice sau juridice implicate-
Termenul de livrare era 6 August prelungit apoi de comun accord pentru 10 August 2017. Dar desi intelegerea era sa se faca livrarea si montajul in aceeasi zi nu ap primit decat bucati din mobilierul comandat cu o intarziere foarte mare decat data stabilita. Prima transa cred ca a venit la 2 saptamani dupa 10 august dupa care din cauza ca piesele nu au fost masurate correct au fost ridicate de echipa de montaj pentru a fi ajustate dar rezultatul a fost ca nici acum nu am mobila livrata si montata lipsind piese importante si scumpe cum ar fi sticla termoizolanta ce inlocuieste faianta, sertare si fete usi, cuptor nemontat, bar suspendat nelivrat de loc, iar asta dup ace am obtinut promisiuni ferme ca se va accelera productia si livrarea.
In ultimele 3 saptamani am aflat ca firma este cercetata de ANAF si ca n se va putea progresa cu comanda mea, asta pan ape 4 octombrie cand toti reprezentantii firmei cu care aveam contact au inchis telefoanele si nu mai pot sa-i contactez.
Apoi am aflat ca s-a deschis o procedura de insolventa / faliment cu numarul.
M-am uitat putin peste legea mentionata in actul de la tribunal.
Din cate inteleg firma X este autorizata doar pentru vanzare mobilier si firma Y
Care apartine acelorasi patroni este creditor pentru X.
Nu ma pricep dar din ce inteleg eu e asa:
O firma creditoare (probabil Y) a cerut insolventa firmei X pentru recuperarea creditului pe care X nu are de unde sa-l plateasca pentru ca are conturile goale in urma platii cash cu care noi am fost de acord. (Art 65 de mai jos.)
Art 66 de mai jos mentionat in actul de la judecatorie, ne spune: In cazul in care la data depunerii cererii debitorului se gasesc inregistrate pe rol cereri ale creditorilor, se va proceda potrivit prevederilor alin. (6) teza a II-a unde ni se spune ca daca se respinge cererea debitorului, se solutioneaza potrivit art. 72
Art 72 vorbeste despre cautiune si modalitati de declarare sau nu a insolventei
Dar insolventa / falimentul ca si porcedura sunt descrisa in articolele 43 - 47
Legea nr. 85/2014 - procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa
www.avocatnet.ro/articol_377...
Nu sunt singurul pacalit de aceasta firma si acum exista un grup pe facebook cu cei pagubiti. Unul din pagubiti a platit 15000 (cincisprezecemii) EURO pentru mobila care nu i-a fost livrata si acum nu are nici o posibilitate sa ia legatura cu responsabilii din aceasta firma.
Concluzia mea este ca daca nu ne inregistram ca si creditori in termen de 10 zile de la inregistrarea cererii de insolventa (adica 21-Oct-2017) nu mai avem sanse sa recuperam nimic dupa ce falimentul va fi declarat.
Este corect sau ce altceva putem face ca sa recuperam din bani?
Cu respect Petre Vasu