Buna zseara,daca se face divortul la notar si exista un copil minor, iar unul dintre parinti primeste custodia totala si evident celalalt renunta in favoarea primului, cel care renunta ce drepturi mai are asupra copilului.De asemenea cel care a primit custodua totala mai are nevoie de semnatura celuilat sa scoata copilul din tara.Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Buna ziua,am condus masina si in localitate am avut viteza mare si prin 2 procese diferite in decurs de cateva minute am fost sanctionat cu 20 puncte amenda pe unul si 20 puncte amenda pe celalalt plus cate 4 luni pe fiecare proces verbal deci in total 8 si mi s-a suspendat permisul pe loc fara drept de a conduce.,daca cer anularea proceselor verbale pot sa-mi primesc permisul pana la ramanerea definitive a solutiei?
Buna ziua,care este procentul maxim care poate un executor sa-l ia din suma si daca a reținut mai mult decat este suma ce pot sa fac
Bună seara vreau sa-l ajut pe cineva care este arestat preventiv cu o cerere căci am nevoie la firma de el sa-mi lucreze în construcții și nu prea știu cum sa formulez
Bună seara,am dat o mașină la dezmembrări și mi-a dat hârtie de casare,dar de la primărie nu vrea sa o radieze deoarece am datorii mai vechi,ce as putea sa fac sa nu mai plătesc impozitul din momentul când am dat-o la dezmembrări. Precizez căci momentan nu am posibilitatea sa plătesc datoria din urmă.
Bună ziua,Am dat de la un srl din România la alt srl,o cantitate de marfa în valoare de 20000 lei plus TVA,în baza unui aviz de însoțire a mărfii.Administratorul srl a promis căci în 2 săptămâni plateste marfa.A trecut 2 luni și jumate și nu a plătit nici un leu sau sa-mi dea marfa înapoi.Oare ce as putea sa fac sa-mi recuperez marfa sau banii.
Bună ziua am închiriat o pășune de 30 ha și în perioada de refacere a fost păstorit de alți 2 fermieri cu animalele lor.Nu îmi puteți spune cine face evaluarea pagubei pricinuite
Bună seara,nepoata mea a obținut prin hotărâre judecătorească definitiva tutela unui copil și dreptul la o plata lunara de 500 lei.De asemenea a primit sa i se dea retro aproximativ 10000 lei pana la devenirea sentinței definitive.Tatal copilului minor a plătit de doua ori 500 lei niciun ban retro ,iar de aproape 4 luni nu a dat nici un ban.Intrbarea mea este dacă face plângere de abandon de familie i se poate imputa și suma restanță?Mulțumesc!
Reabilitarea judecătorească,Bună seara la o condamnare de 3 ani ,când se poate cere Reabilitarea condamnare în 2018 și executat pedeapsa
Executare silită, bună ziua,,este legal sa se execute indemnizația pentru creșterea copilului, pentru un dosar de executare vechi cu 5 ani înainte de a se da legea,care permite sa fie executate și indemnizația de creștere copil.