avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Activitate AdiPopad

Activitate AdiPopad

Stimata doamna Notar, ce nu știți nu are cum sa va facă rău. Am sa va reconstitui eu o speța, despre un coffin. Cu 10 ani in urma, o ruda, femeie, 45 de ani, având o vedere pe care "legiuitorul" a caracterizat-o la limita deosebirii luminii de întuneric, a fost citată pentru o reevaluare. După reevaluare, a mers acasă, a luat loc pe un fotoliu si a cerut un pahar cu apa. Pana sa vina paharul cu apa, inima acestei femei a explodat. "Legiuitorul" nu avea de unde sa știe ca tatăl defunctei, a plecat la cele veșnice cu același diagnostic. Sunt convins ca evaluatorii nu au auzit de moartea acestei sărmane.
Constituția României asociata Statutului Partidului aflat la guvernare m-au determinat sa cred ca citarea unui cetățean pentru ca : "Odată prezent succesibilul, nu îl obligă nimeni să completeze nici o cerere pentru deschiderea procedurii succesorale. Ci o cerere prin care specifică în mod expres că nu doreste dezbaterea succesiunii.", Nu poate fi considerată o acțiune care se desfășoară in interesul profesiei si al cetățeanului/clientului. Cu alte cuvinte ce înțeleg eu din exprimarea dumneavoastră? Succesibilul este citat sa facă o cerere pentru deschiderea procedurii succesorale si implicit pentru a va plăti taxele aferente( pensia unui agricultor pe unul/ doi ani) sau... o cerere prin care solicita in mod expres ca renunța la moștenire.
Fără intenția de a fi pătimaș sau persuasiv, pentru ca, adevarul este o minciuna nedescoperită, de ce nu suntem citați cand votam legiuitorul?
Doamna Romascanu, va mulțumesc pentru încurajările dumneavoastră. Oricine are nevoie de un sfat la un moment dat. Posibil ca "legiuitorul" sa empatizeze la modul partizan cu liberii profesionisti, ce îndeplinesc acte de autoritate publica. "Citațiile" in cauza dar mai ales forma lor induc, persoanelor născute prin anii '30-'40, o stare emoțională pe care, mulți dintre citați, nu sunt pregătiți sa o suporte. Din păcate malpraxis este asociat analizei responsabilității profesionale al actului medical, ce trebuie sa se desfășoare in interesul profesiei si al pacienților. "Legiuitorul" sau primăria, după cum observați, sunt catalogate de notar a fi responsabile de stările de anxietate sau atacurile de panica ale succesibililor. El notarul, se considera exonerat de responsabilitatea unui tratament incorect sau neglijent aplicat unui pacient.
Din acest motiv, notarii sunt notari si medicii rămân medici.
Domna Notar, cu tot respectul, nu pot sa înțeleg unde este actul de voința din moment ce dumneavoastră solicitați succesibilului, după ce l-ați citat si a venit in biroul dumneavoastră, sa completeze o cerere pentru deschiderea procedurii succesorale. Nu înțeleg de ce apelați la exemplul cu judecătorul, Poate ar trebui ca si Medicul sa citeze un părinte sa se prezinte la cabinet pentru a completa cererea de vaccinare a propriului copil.
Draga doamna Raluca,
Multumesc pentru timpul dumneavoastră. Am dorit, prin întrebarea mea, sa provoc un șir de argumente capabile a determina clarificarea necesității ultimatimului prin intermediul unei citații, care prin conținut/formă, cu intenție sau nu, induce unor seniori neplăceri. Așteptam de la profesioniști, generozitate si modestie, o formula de invitație la respectarea Codului Civil diferită de modelul "radarului din tufișuri". Așteptam de la profesioniști, raționamentul pentru care moștenitorii sunt somați cu pierderea moștenirii nerevendicate intr-un termen.

IORGOVÁN, iorgovani, s. m. (Bot.; reg.) Liliac1. – Din sb. jorgovan.

ARTICOLUL 46
Dreptul la moştenire este garantat.
ARGUMÉNT, argumente, s. n. 1. Raționament, dovadă adusă în sprijinul unei afirmații.
Titlul invitatiei făcută de domnul notar este "Citație"! Precizare pentru posibila argumentare a modificăriilor unor denumiri: a miliției in poliție sau a țiganului in rrom. In ce privește "cearta cu Primăria", M-as certa pe mine ca nu înțeleg de ce la un deces, "din motive temeinice", "la cererea oricărei persoane interesate, un succesibil poate fi obligat" ... sa rămână fără "moștenire" dar la o naștere, nu exista obligația, "legiferata", vaccinarii. Posibil ca, la întocmirea Codului Civil, notarii sa fi fost majoritari in opoziție cu medicii plecați din Romania.
Plecând de la ultima fraza a unei citații:
"-in cazul in care nu acceptați moștenirea in termen de un 1 an de la data deschiderii se va prezuma, conform ART 1112 Cod Civil, ca ați renunțat la moștenire."
Adaug ca nu exista cerere de începere a deschiderii procedurii succesorale făcută de succesibili( primăria se pare ca ar deschide procedura la momentul declarării unui deces) si faptul ca un bătrân de 80 de ani este hărțuit cu aceste citații din care intelege ca va rămâne fără moștenire, va rog sa ma lamuriti, cu argumente, dacă primăria sau un notar au dreptul sa deschidă o procedura succesorala fără actul de voința al unui succesibil.