Am si eu o nelamurire. Contractul meu de munca s-a incheiat in luna noiembrie 2018. Sunt insarcinata in 7 luni si in ultimii 2 ani am 12 luni lucrate, deci ma incadrez pentru a primi indemnizatia de crestere copil, insa ulterior am aflat ca as putea sa imi depun dosar si pentru a primi concediu prenatal. Pentru acesta e o regula sa fi cotizat minim o luna la CAS daca nu ma insel. Deci indeplinesc si conditia aceasta. Intrebarea mea este : Unde as putea sa ma adresez pentru a stii ce acte trebuie sa contina dosarul pe care trebuie sa il depun? Si unde trebuie sa il depun?
Vreau sa aflu cum se obtine o adeverinta pentru un pensionar din care sa rezulte cuantumul actualizat al pensiei. De asemenea, as dori sa stiu si care este procedura, daca se poate face o cerere online pentru obtinerea acestui document.
Se poate sa trimit pe e-mail (completata, semnata si scanata) notificarea de incetare a contractului de munca in perioada de proba? Fara sa mai am contact direct cu angajatorul ? Iar decizia de incetare imi poate fii trimisa inapoi in aceeasi maniera?